PRAMOGOS
SUSIJĘ STRAIPSNIAI
Gatvė2024 m. Birželio 4 d. 15:33

Pasirašyta sutartis dėl Naujosios gatvės šviesoforinės sankryžos įrengimo

Tauragė

Tauragės rajono savivaldybės nuotr.

Etaplius.ltŠaltinis: Tauragės rajono savivaldybė


303516

Pirmadienį pasirašyta sutartis dėl šviesoforinės sankryžos įrengimo Gedimino g. ir Naujosios g. susikirtime. Darbų rangovas – UAB „Maniga“, sutarties vertė – 197 835 Eur, darbams numatytas 6 mėn. terminas, skelbia Tauragės rajono savivaldybė.

Baigus šiuos ir kovo 5 d. pasirašytos sutarties dėl žiedinės sankryžos įrengimo Naujosios bei Dariaus ir Girėno gatvių sankirtoje darbus, Naujoji g. sujungs Dariaus ir Girėno g. (valstybinės reikšmės magistralinis kelias Nr. A12) bei Gedimino g. (valstybinės reikšmės krašto kelias Nr. 147).

Dėl to, prognozuojama, sumažės transporto srautai daugumoje pagrindinių Tauragės miesto gatvių, jungiančių miesto gatvių tinklą su užmiesčio keliais. Kartu tose gatvėse turėtų pagerėti eismo sąlygos, sumažėti transporto tarša, pagerėti aplinkos oro kokybė ir akustinė situacija.

Gedimino g.–Naujosios g.–K. Jauniaus g. sankryžoje numatyti nauji pažangūs, ryškūs transporto bei pėsčiųjų šviesoforai, su lanksčiu (adaptyviu) šviesoforų reguliavimu, kuris pagal automobilių srauto sudėtį gali reguliuoti fazių ilgį bei seką.

2023 m. baigti Naujosios gatvės įrengimo darbai, kurių vertė daugiau kaip 6 mln. Eur, iš kurių 92,5% finansuota ES lėšomis. O šiuo metu jau vyksta II etapo darbai, kurie viaduku sujungs Naująją g. su Tremtinių keliu ir Vytauto gatve, skelbia Tauragės rajono savivaldybė.