PRAMOGOS
SUSIJĘ STRAIPSNIAI
Gatvė2024 m. Liepos 22 d. 13:50

Pasirašyta automobilių stovėjimo aikštelės Aerodromo g. rangos darbų sutartis

Tauragė

Tauragės rajono savivaldybės nuotr.

Etaplius.ltŠaltinis: Tauragės rajono savivaldybė


310693

Liepos 19 d., Tauragės rajono savivaldybės administracija ir UAB ,,Tauragės agrotechnika“, pasirašė automobilių stovėjimo aikštelės prie daugiabučių gyvenamųjų namų Tauragėje, Aerodromo g. 11 ir 13, rangos darbų sutartį.

Prie daugiabučių namų Tauragėje, Aerodromo gatvėje, numatoma įrengti automobilių stovėjimo aikštelę su asfaltbetonio ir trinkelių danga, kurioje numatytos 74 stovėjimo vietos, iš kurių 4 bus skirtos negalią turintiems žmonėms. Numatomas paviršinio vandens nuvedimas projektuojant naujus surinkimo taškus bei juos pajungiant į esamus tinklus. Suprojektuotas parkavimo vietų apšvietimas.

Šalia aikštelės numatyti nuo 1,5 m – 2,4 m pločio šaligatviai, pritaikyti žmonėms su negalia. Taip pat suoleliai, šiukšliadėžės, sodinami medžiai ir krūmai, perkeliama skalbinių džiovyklė ir rėmas kilimams.

Vadovaujantis pagal savivaldybės užsakymą parengtomis Žaliosios infrastruktūros rekomendacijomis, greta stovėjimo vietų įrengiamas tvarios vandentvarkos elementas – lietaus sodas, į kurį, per gatvės bordiūruose įrengtas angas, bus surenkamas lietaus vanduo nuo stovėjimo aikštelės. Automobilių stovėjimo vietos įrengiamos iš vandeniui laidžių betono trinkelių. Tokia pat danga įrengiama tik skirtingu raštu ir takui per žaliąją zoną.

Šiuo metu didesnė dalis stovėjimo vietų ir pėsčiųjų takų yra itin prastos būklės. Dėl per siauros važiuojamosios dalies apsunkintas patekimas į teritoriją spec. transporto priemonėms.

Pasirašytos sutarties vertė – 329 584,31 Eur, darbams atlikti numatytas 12 mėnesių terminas.