PRAMOGOS
SUSIJĘ STRAIPSNIAI
Politika2024 m. Rugpjūčio 1 d. 18:41

Pasikėsinimo į D. Trumpą tyrime aiškėja naujos svarbios detalės: šaulys veikė ne vienas?

Pasaulis

D. Trumpas ir jo šalininkų minia Butleryje, Pensilvanijoje. / Stop kadras

Alfa.ltŠaltinis: ALFA.LT


312400

Vienas iš nukentėjusiųjų išpuolio prieš Donaldą Trumpą metu – 74-erių Jamesas Copenhaveris, kuris likus kelioms minutėms iki nuaidėjusių šūvių į D. Trumpą vaizdo įraše užfiksavo neįprastą detalę. Apie tai skelbia Foxnews.com.

Vienas iš nukentėjusiųjų išpuolio prieš Donaldą Trumpą metu – 74-erių Jamesas Copenhaveris, kuris likus kelioms minutėms iki nuaidėjusių šūvių į D. Trumpą vaizdo įraše užfiksavo neįprastą detalę. Apie tai skelbia Foxnews.com.

J. Copenhaverio telefonu įamžintoje vaizdo medžiagoje matyti, kad liepos 13 d. 18:08 val. vakaro (JAV laiku – Alfa.lt) ant „American Glass Research“ (AGR) pastato stogo tykojęs 20-metis šaulys Thomas Matthew Crooksas nebuvo vienas – pastarajam kompaniją palaikė dar vienas asmuo, kuris nėra atpažintas. Pastarasis apie 18:08 val. staiga išniro ant pastato stogo ir kurį laiką stovėjo priešais kalbantį D. Trumpą.

18:11 val. iš sulankstomo AR-15 tipo šautuvo nuaidėjo Th. M. Crookso paleisti šūviai, iš kurių vienas kliudė ir D. Trumpą. Netrukus po įvykusio incidento JAV kontržvalgybininkai nušovė ir patį Th. M. Crooksą. Vėliau teisėsaugos pareigūnai ant 20-mečio vaikino kūno rado aštuonias šovinių tūteles.

Nors Th. M. Crookso planas nužudyti D. Trumpą neišdegė, jaunuolio įvykdytas išpuolis neapsiėjo be aukų. Išpuolio metu žuvo buvęs Buffalo miestelio savanorių ugniagesių tarnybos vadas, 50-metis Corey Comperatore'as.

Iškart po incidento, jo dukra Allyson Comperatore feisbuke rašė, kad jos tėvas žuvo lyg tikras superherojus.

„Jis pargriovė mane ir mano mamą ant žemės ir apsaugojo mano kūną nuo į mus paleistos kulkos“, – skelbė ji.

Kaip teigia incidento liudininkai, tiek į C. Comperatore'ą, tiek į kitus du nukentėjusiuosius, J. Copenhaverį bei Davidą Dutchą, Th. M. Crooksas paleido ne mažiau kaip du šūvius.

Nukentėjusysis išpuolio metu - Jamesas Copenhaveris. / Scanpix

Kaip savo advokatui Josephui Feldmanui aiškino išpuolio metu nukentėjęs J. Copenhaveris, vyras, pajutęs pirmuosius šūvius, nustojo filmuoti aplinką. „Jis tikrai pajautė, kad kažkas, lyg ir kulka, prašvilpė pro jį. J. Copenhaveris iš pradžių pajuto skausmą, tačiau tuo metu jis net nesuprato, kad buvo pašautas antrą kartą“, – Foxnews.com aiškino J. Feldmanas ir pridūrė, kad incidento metu vyrą galėjo ištikti šoko būsena.

Federalinio tyrimo biuro (FTB) pareigūnų teigimu, išpuolio kaltininkas Th. M. Crooksas ant „American Glass Research“ (AGR) pastato stogo pateko lipdamas šildymo, vėdinimo ir oro kondicionavimo (ŠVOK) įranga ir vamzdynais. Po to jis perėjo kelis stogus, kol atrado poziciją, iš kurios geriausiai matėsi D. Trumpas.