PRAMOGOS
SUSIJĘ STRAIPSNIAI
Kultūra2024 m. Rugpjūčio 27 d. 11:09

Pasibaigus tarptautiniam vasaros festivaliui „Muzika Medininkų pilyje“ – nauji muzikiniai horizontai kitąmet

Vilnius

Vilniaus rajono savivaldybės nuotr.

Etaplius.ltŠaltinis: Vilniaus rajono savivaldybė


315589

Šią vasarą Medininkų pilis tapo muzikinio įvykio epicentru – čia vyko pirmasis tarptautinis vasaros festivalis „Muzika Medininkų pilyje“. Festivalis prasidėjo liepos 6 d. ir tęsėsi iki rugpjūčio 25 d., suteikdamas klausytojams galimybę mėgautis aštuoniais skirtingais muzikos pasirodymais istorinėje vietoje, po atviru dangumi.

„Šių metų pirmasis tarptautinis vasaros festivalis „Muzika Medininkų pilyje“ tapo dideliu renginiu, pritraukusiu daugybę muzikos mėgėjų ir kultūros entuziastų. Renginys ne tik praturtino rajono kultūrinį gyvenimą, bet ir suteikė gyventojams bei svečiams galimybę plačiau pažvelgti į muzikos ir kultūros pasaulį“, – apie šią vasarą pirmą kartą suorganizuotą vasaros festivalį sakė Vilniaus rajono meras Robert Duchnevič.

Pasak mero, festivalis neabejotinai paliko teigiamą įspūdį tiek žiūrovams, tiek ir atlikėjams: „Džiaugiuosi, kad šiemet pavyko prisidėti prie kultūrinio gyvenimo puoselėjimo. Tikiuosi, kad ateityje festivalis augs ir vystysis, suteikdamas dar daugiau nepakartojamų akimirkų“.

Festivalis prasidėjo su grupės „The Ditties“ pasirodymu, kuris suteikė energijos ir džiaugsmo visiems, prisijungusiems prie pirmo festivalio vakaro. Visą vasarą trukusiame renginyje skambėjo senosios sefardų dainos, kurias atliko lenkų dainininkė Maja Babyszko.

Minint 20-ąsias Lietuvos narystės Europos Sąjungoje metines, Europos geografiniame centre įvyko ypatingas Evelinos Sašenko, Pauliaus Zdanavičiaus ir Nerijaus Bakula koncertas.

Festivalyje taip pat pasirodė braziliškos muzikos grupė „Samba Me“ (vadovaujama lietuvės Eglės Petrošiūtės), pristatydama savo unikalų ritmų ir melodijų derinį. Rugpjūčio pirmąjį savaitgalį Eglės Vakarinaitės vadovaujamas septetas pristatė „Jazz'Strada“, pasiūlęs klausytojams džiazo koncertą.

Festivalis tęsėsi su Ewelina Gancewska ir jos grupe, kuri pateikė publikai nepaprastą muzikos patirtį. Savo muzikinę programą taip pat pristatė Kęstutis Vaiginis Quartet, praturtindamas festivalį įspūdinga muzikos kompozicija. Festivalio pabaigoje savo įsimintiną pasirodymą dovanojo „Ich Troje“ ir Rafał Jackiewicz Orchestra bei „Aktorių Trio“, elegantiškai užbaigdami šią muzikos šventę.

Pasak mero patarėjo Edvardo Kejziko, atsižvelgiant į šių metų festivalio sėkmę, ateinančiais metais planuojama tęsti festivalio idėją ir galbūt praplėsti jo geografiją į kitas rajono kultūrines vietas.

„Tik šį savaitgalį pasibaigus festivaliui, jau galvojame ir planuojame jo kartojimą. Planuojame, kad festivalio metu koncertai galėtų vykti ir Maišiagalos, Glitiškių, Pikeliškių bei Mozūriškių dvaruose. Tai suteiktų galimybę dar platesnei auditorijai mėgautis muzikos ir kultūros renginiais“, – sakė E. Kejzik.

Festivalį globojo Vilniaus rajono savivaldybės meras Robert Duchnevič. Festivalį dalinai finansavo Vilniaus rajono savivaldybė.