Virtuvė | 8 MIN.

Pasaulis mini Saldžiausią dieną: konditerė siūlo stebinti gardžiais kepiniais

Reporteris Santa
2019 m. spalio 18 d. 12:00
gardus-kriausiu-keksiukai-shutterstock-nuotr.jpg

Trečiąjį spalio šeštadienį visame pasaulyje įprasta minėti Saldžiausią dieną. Šią šventę kone prieš šimtmetį pasiūlė amerikiečių rašytojas Murėjus N. Rothbardas, tądien ragindamas savo artimiesiems parodyti ypatingą dėmesį teikiant saldžias – valgomas – dovanėles. Tik kodėl saldžiu nepavertus viso savaitgalio ir nepasilepinus desertais? Pasak IKI kepyklų vadovės Nijolios Juchnevič, ruduo – itin tinkamas metas atsigręžti į sezonines gėrybes ir iš jų sukurti saldžią desertų istoriją.

Gardaus deserto paslaptis slypi kokybiškuose ingredientuose

Kaip teigia kepyklų vadovė, konditerijos skyrius yra gausiai lankomas visus metus ir čia negalioja joks sezoniškumas, o skanėstais dažnas pasilepina nebūtinai tik išskirtinėmis progomis.

„Per šventes, pavyzdžiui, minint Valentino dieną ar Kovo 8-ąją, konditerijos skyriuje daugiau rikiuojasi vyrai, tačiau bendrai stebime, kad moterys saldumynų nuperka šiek tiek daugiau. Jos dažniau linkusios rūpintis namų aplinka, todėl, veikiausiai, natūraliai pasirūpina, jog ir pvirtuvėje visuomet būtų šio to gardesnio. Be to, jos dažniau mėgsta saldėsius gaminti pačios namuose, ieškoti įvairių tortams, pyragams ar sausainiams tinkančių ingredientų. Būna, kad pirkėjai ir mūsų konditerijos skyriaus darbuotojų teiraujasi, kaip išgauti vieną ar kitą mėgstamą skonį“, –pasakoja N. Juchnevič.

Pirmasis patarimas, norint sukurti tobulus desertus namuose, yra kuo natūralesni produktai. „Rinkitės kokybišką sviestą, natūralią grietinėlę, ieškokite, kaip sumažinti cukraus kiekį, keičiant jį natūraliomis vaisių tyrėmis ar medumi. Praturtinkite desertus šviežiomis uogomis ar vaisiais, taip pat atkreipkite dėmesį, ką siūlo šiuo metų laiku mūsų parduotuvių lentynose esantis šviežias rudens derlius. Be to, nepamirškite subtilaus dekoro ir estetiško pateikimo – juk nebūtina stalo nukrauti kalnu saldumynų, šventinei nuotaikai sukurti pakanka nedidelių kvapnių pyragaičių ar dar šiltų sausainių su garuojančiu arbatos puodeliu“, – įsitikinusi N. Juchnevič.

Saldumą kompensuojantys vaisiai ir uogos

Nors desertais piktnaudžiauti nieks nepataria, mažos saldžios nuodėmės gali suteikti labai daug džiaugsmo. Ši taisyklė ypač galioja atvėsus orams ir vis daugiau laiko jaukiai leidžiant namuose. Tiesa, konditerijos pasaulį puikiai išmananti N. Juchnevič sako, jog laikai, kai desertai buvo gaminami tik iš visų linčiuojamo cukraus – baigėsi. Dabar, anot jos, pravartu ieškoti įdomesnių, sveikesnių, tačiau ne ką mažiau saldžių skanėstų.

„Gamindami desertus, visuomet atsižvelgiame į sezoniškumą. Jei šiltuoju metų laiku karaliauja gaivūs skoniai, vaisiai ir uogos, tai rudenį desertus praturtiname šviežio derliaus gėrybėmis. Natūraliai padaugėja pyragų ir pyragaičių su obuoliais, kriaušėmis, slyvomis ar figomis. Norėdami išgauti saldų skonį be papildomų saldiklių, desertus skaniname natūraliomis vaisių tyrėmis, medumi“, – teigia N. Juchnevič.

Tortų populiarumas auga – renkasi ne tik per šventes

IKI kepyklų vadovė atskleidžia, kad pastaruoju metu ryškėja tendencija vietoj pyragų rinktis tortus. „Žmonės veikiausiai ėmė tortus rinktis ne tik ypatingoms progoms, bet ir eilinę dieną, norėdami į kasdienį meniu įnešti šiek tiek šventiškumo ir tai, mano nuomone, yra labai sveikintina.

Atsižvelgdami į pirkėjų poreikius, savo asortimente nuolat pasiūlome naujovių. Pavyzdžiui, visai neseniai pristatėme „Raudonojo aksomo“ tortą, pasižymintį puraus plikytos grietinėlės kremo ir spanguolių įdaro tandemu, bei tortą „Luvras“, kuriame migdolinis biskvitas sužiba su sausainių kremu ir gaiviu obuolių bei bergamotės skonio įdaru. Tokie desertai neabejotinai tinka tiek jaukiam šeimyniškam vakarui, tiek ypatingai progai paminėti“, – rekomenduoja N. Juchnevič.

Na, o jei turite ūpo, kepyklų vadovė siūlo keletą saldžių receptų išmėginti patiems. Juose, kaip jau minėta, pirmuoju smuiku griežia sezoninės gėrybės: obuoliai, slyvos, moliūgai, kriaušės ir kiti.

„Rudens derliaus asortimentas yra toks platus ir įvairus, kad vaisius ir daržoves galite integruoti ne tik į sočius pagrindinius patiekalus, bet ir į desertus. Juose rudeninių gėrybių skoniai atsiskleidžia dar subtiliau, tad rekomenduoju atrasti laiko ir susikurti jaukią šventę namuose“, – siūlo N. Juchnevič.

Rudeninis moliūgų pyragas

Reikės:

  • 800 g moliūgo minkštimo;

  • 175 g miltų;

  • 397 g sutirštinto pieno;

  • 2 vnt. kiaušinių;

  • 100 g sviesto;

  • 3 valg. šaukšt. vandens;

  • žiupsnelio druskos.

Gaminimas:

Miltus sumaišykite su druska, berkite ant medinės lentelės ir viduryje padarykite duobutę. Sudėkite smulkintą kambario temperatūros sviestą ir peilio nugarėle susmulkinkite trupinius. Įmuškite kiaušinio trynį, pilkite vandens ir minkykite tešlą. Suvyniokite gautą tešlą į maistinę plėvelę ir pusvalandžiui padėkite į šaldytuvą. Stambiais kubeliais pjaustytą moliūgo minkštimą suberkite į kepimo popieriumi išklotą skardą ir pašaukite į iki 200 laipsnių įkaitintą orkaitę. Kepkite, kol suminkštės, o iškepus, sutrinkite elektriniu trintuvu. Į moliūgo masę sukrėskite kondensuotą pieną, įmuškite kiaušinį ir viską gerai išmaišykite. Iš atvėsusio tešlos iškočiokite ploną apvalų lakštą. Įtieskite į skardą taip, kad tešla uždengtų jos kraštus. Užtieskite išklotą tešlą kepimo popieriumi, užberkite žirnių, kad ji nepakiltų ir 10 min. pašaukite į iki 180 laipsnių įkaitintą orkaitę. Ant iškepusio pagrindo sukrėskite moliūgų masę ir 45 minutėms šaukite į iki 180 laipsnių įkaitintą orkaitę.

Gardūs kriaušių keksiukai

Reikės:

  • 1 didelės kriaušės;

  • 125 ml augalinio aliejaus;

  • 75 g cukraus;

  • 1 kiaušinio;

  • 150 g miltų;

  • 1/2 arbat. šaukšt. kepimo miltelių;

  • šiek tiek cukraus ir cinamono.

Gaminimas:

Kriaušę supjaustykite mažais kubeliais. Kitame dubenyje sumaišykite aliejų, cukrų, kiaušinį bei palengva įmaišykite miltus ir kepimo miltelius. Į gautą ir gerai išmaišytą tešlą berkite kriaušės gabalėlius, viską darsyk išmaišykite. Pasiruoškite norimas kepimo formeles bei tolygiai paskirstykite jose tešlą, paviršių lengvai apiberkite cukrumi ir cinamonu. Keksiukus pašaukite į iki 200 laipsnių įkaitintą orkaitę ir kepkite apie 15–20 min., kol tešla gražiai pakils ir paruduos.

Klasikiniai sausainių rageliai su obuoliais

Reikės:

  • 4 obuolių;

  • 1 arbat. šaukšt. malto cinamono;

  • 1 valg. šaukšt. smulkaus cukraus;

  • 200 g margarino kepiniams;

  • 200 g grietinės;

  • 650 ml miltų;

  • 1 pakelio vanilinio cukraus;

  • 2 kiaušinių trynių;

  • Žiupsnelio druskos.

Gaminimas:

Miltus suberkite į didelį dubenį ir sumaišykite su žiupsneliu druskos ir pakeliu vanilinio cukraus. Per vidurį padarykite duobutę ir sudėkite smulkintą margariną, grietinę bei kiaušinių trynius. Tešlą gerai išminkykite rankomis, suvyniokite į maistinę plėvelę bei padėkite į šaldytuvą kelioms valandoms. Per tą laiką nulupkite obuolius ir supjaustykite mažomis skiltelėmis. Ant jų užberkite cinamono, smulkaus cukraus ir viską gerai išmaišykite. Tešlai pastovėjus, padalinkite ją į keturis kamuoliukus. Kiekvieną jų ant miltuoto stalo iškočiokite į platų skritulį ir padalinkite jį į 12 lygių dalių. Ant plačiausios dalies dėkite po gabalėlį obuolio ir susukite ragelius. Skardą išklokite kepimo popieriumi, ant jos dėkite paruoštus sausainius. Pašaukite sausainius į įkaitintą iki 180 laipsnių orkaite ir kepkite kol gražiai paruduos.

Slyvos šokolade

Reikės:

  • 10-15 slyvų;

  • 1-2 datulių;

  • 50 g migdolų sviesto;

  • 2 lašų natūralaus migdolų ekstrakto;

  • 100 g juodojo šokolado.

Gaminimas:

Į dubenį sudėkite datules, migdolų sviestą, migdolų ekstraktą ir elektriniu trintuvu išsukite ingredientus iki vientisos masės. Slyvas nuplaukite, perpjaukite pusiau, pašalinkite kauliukus ir į kiekvieną puselę dėkite po šaukštelį migdolų masės. Įdarytas slyvas įdėkite valandai į šaldytuvą. Garų vonelėje išlydykite šokoladą ir kiekvieną slyvos puselę trumpai merkite į ištirpintą šokoladą. Šokoladines slyvas dėkite ant popieriumi išklotos lėkštės ar lentelės. Galima pabarstyti kokoso drožlėmis. Palikite slyvas kol sustings šokoladas. Skanaus!


Šiauliai
Kūčių išvakarėse incidentas „Šiaulių Akropolyje“– visus ant kojų sukėlė klaidingai suveikusi pavojaus signalizacija
Kūčių išvakarėse Šiaulių „Akropolyje“ laiką leidę lankytojai buvo priversti nutraukti savo apsipirkimą ar kitas pramogas ir skubiai evakuotis. Prekybos centre suveikė gaisro pavojaus signalizacija.
Aktualijos | 2 MIN.
0
Lietuva
Lietuva
Ar žinojote, kad Pekino antis yra ir paukščio rūšis, ir patiekalas? Pastarasis yra specialus iš Kinijos kilęs anties paruošimo būdas, vertinamas dėl ryškaus kontrasto tarp traškios odelės ir itin sultingos mėsos. O pirmąją – šviežią Pekino antį – šią savaitę kaip tik galima įsigyti už mažesnę kainą. „Maximos“ kulinarinių idėjų partnerė Brigita Uyar pataria, kaip ją paruošti ir dalijasi ypatingu šventiniu receptu.
Virtuvė | 5 MIN.
0
2026 metų sausis atneš transformacijos ir naujų pradžių energiją. Kosmosas tarsi kvies mus iš naujo įvertinti savo prioritetus, susitelkti į vidinius išteklius ir būti nuoširdiems patiems sau. Tai metas, tinkamas planams tikslinti, kryptims peržiūrėti ir brandiems sprendimams priimti.
Horoskopai | 5 MIN.
0
Lietuva
Lietuva
NATO generalinis sekretorius Markas Rutte prieš Kalėdas ragina toliau remti Ukrainą – ir kartu įspėja dėl saugumo rizikos Europos šalims.
Pasaulis | 3 MIN.
0
Prieš pat laukiamiausias metų šventes Citadele Karaliaus Mindaugo taurėje (Citadele KMT) įvyks dar dvi ketvirtfinalio kovos.
Sportas | 6 MIN.
0


Vyriausybė pripažino žemės ir maisto ūkį nacionaliniam saugumui svarbia sritimi. Toks sektoriaus pripažinimas leis kurti ir palaikyti atsparią bei savarankišką šalies apsirūpinimo maistu sistemą.
Žemės ūkio ministerijos naujienos | 3 MIN.
1
Europos Komisijos (EK) pristatytas pasiūlymas dėl ilgalaikio Europos Sąjungos (ES) biudžeto 2028–2034 metams kelia daug rimtų klausimų. Ypač dėl to, kad žemės ūkio, kaimo plėtros ir žuvininkystės finansavimas mažėtų apie 20 proc. (palyginti su 2021-2027 metų laikotarpiu) ir dėl numatomo steigti naujo fondo.
Žemės ūkio ministerijos naujienos | 6 MIN.
1

Lietuva
Lietuva
Valstybinė energetikos reguliavimo taryba (VERT) primena vartotojams – nuo sausio keičiantis elektros ir gamtinių dujų tarifams, rodmenis būtina deklaruoti iki 2025 m. gruodžio 31 d. imtinai.
Lietuva | 2 MIN.
0
Kūčių vakaras bus debesuotas, tačiau orai išliks ramūs ir be žymesnių kritulių, teigia Lietuvos hidrometeorologijos tarnybos (LHMT) sinoptikas Tadas Kantautas. Tuo metu per abi Kalėdų dienas pragiedrulių taip pat nenusimato, tačiau truputėlį sustiprės vėjas.
Lietuva | 3 MIN.
0

Pakruojis
Pakruojis
Pakruojyje susitiko Lietuvos Respublikos vidaus reikalų ministras Vladislavas Kondratovičius, Latvijos sumanaus administravimo ir regioninės plėtros ministras Raimonds Čudars bei Estijos regioninės plėtros ir žemės ūkio ministras Hendrikas Johannesas Terrasas.
Politika | 3 MIN.
0
Gruodžio 18 dieną įvyko Pakruojo rajono savivaldybės tarybos posėdis. Jame dalyvavo 20 tarybos narių. Posėdžio darbotvarkėje suplanuoti 35 klausimai. Prieš prasidedant klausimų svarstymui pasveikinti gruodžio mėnesį gimtadienius šventę Pakruojo rajono savivaldybės tarybos nariai Vida Remeikienė, Robertas Ašmanavičius ir Audrius Kazlauskas.
Politika | 5 MIN.
0

Kelių eismo taisyklės (KET) sukurtos ne tik eismui reguliuoti, bet ir saugumui užtikrinti. Kai kuriems eismo dalyviams atrodo, kad laikytis visų taisyklių nėra būtina, tačiau toks požiūris yra klaidingas ir pavojingas. Net menkiausias taisyklių nepaisymas gali turėti skaudžių, o kartais ir tragiškų pasekmių.
Saugi kelionė – bendras tikslas | 5 MIN.
0
Kelionė automobiliu – tai ne tik transporto priemonės vairavimas, bet ir emocinis iššūkis vairuotojui. Daugeliui kelią apkartina stresas, kuris iš dalies kyla ne dėl išorinių veiksnių, o dėl prasto pasiruošimo kelionei. Kruopštus kelionės planavimas leidžia sumažinti įtampą ir išvengti rizikos kelyje.
Saugi kelionė – bendras tikslas | 5 MIN.
0

Lietuva
Lietuva
NATO generalinis sekretorius Markas Rutte prieš Kalėdas ragina toliau remti Ukrainą – ir kartu įspėja dėl saugumo rizikos Europos šalims.
Pasaulis | 3 MIN.
0
JAV prezidentas Donaldas Trumpas pirmadienį paskelbė apie naują karo laivų klasę, kuri bus pavadinta jo vardu – tokia garbė paprastai suteikiama tik buvusiems šalies vadovams.
Pasaulis | 3 MIN.
2


Šiauliai
Šiauliai
Šiaulių techninės kūrybos centro erdvės vienai nakčiai virto tikra kūrybine laboratorija ir improvizuota filmavimo aikštele. Būtent tokioje dinamiškoje aplinkoje Šiauliuose įvyko pirmosios naktinės kūrybinės dirbtuvės „Kai kalba vanduo“, skirtos vyresnių klasių moksleiviams. Iki pat ankstyvo ryto trukęs renginys tapo erdve, kurioje jaunimas galėjo laisvai kurti, diskutuoti, tyrinėti ir praktiškai pristatyti savo idėjas, ieškodami sprendimų aktualiai šiandienos problemai – gėlo vandens trūkumui ir taršai.
Verslas | 6 MIN.
0
Pastebėję, jog Šiaulių miesto įmonėms trūksta aiškumo apie jų vaidmenį galimų ekstremaliųjų situacijų metu, Šiaulių prekybos, pramonės ir amatų rūmai, Pramonės komiteto iniciatyva (pirmininkas Rolandas Gabrielaitis, UAB „Bodesa“ prezidentas), gruodžio 5 dieną pakvietė verslo atstovus į informacinį susitikimą su Šiaulių miesto savivaldybės Civilinės saugos ir mobilizacijos specialistais tema „Pasiruošimas ekstremaliosioms situacijoms: ką privalo žinoti įmonės“.
Verslas | 4 MIN.
0

Kelmė
Šiauliai
Pirmadienį du jaunus vyrus, su savimi turėjusius galimai narkotinių medžiagų, sulaikę Kelmės rajono policijos komisariato pareigūnai praneša vakare sulaikę ir dar vieną.
Kriminalai | 2 MIN.
0
Pirmadienį Šiaulių mieste ir rajone policijos pareigūnai nutraukė dviejų vairuotojų keliones. Abiejų girtumai viršijo dvi promiles, o vienam nedaug trūko iki sunkaus girtumo laipsnio.
Kriminalai | 2 MIN.
0


Akmenė
Šiauliai
Ankstų pirmadienio rytą Naujojoje Akmenėje sulaikytas neblaivus vairuotojas.
Gatvė | 2 MIN.
0
Pirmadienį vienoje centrinės Šiaulių dalies sankryžoje laikinai neveikia šviesoforas. Apie tai vairuotojus ir kitus eismo dalyvius perspėja bendrovė „Šiaulių šviesa“.
Gatvė | 2 MIN.
0
Lietuva
Lietuva
Artėjant Kalėdoms Lietuvos gyventojai nesvajoja nei apie egzotines salas, nei apie snieguotas Šveicarijos slidinėjimo trasas – dažnas ruošiasi Kalėdas sutikti namuose ar lankant artimuosius. Atlikta apklausa Baltijos šalyse atskleidė, kad namuose per šventes planuoja likti 71 proc. apklaustų lietuvių, 76 proc. latvių ir net 81 proc. estų.
Gatvė | 3 MIN.
0
Baigiantis metams Pakruojyje atnaujintas dar vienas kiemas. Atsinaujinusia infrastruktūra džiaugiasi P. Mašioto g. 41 daugiabučio namo gyventojai. Čia pilnai sutvarkytas šalia namo esantis kiemas, naujai įrengtas šaligatvis.
Gatvė | 2 MIN.
0

Šiauliai
Radviliškis
2025 metų Šiaulių rajono sporto apdovanojimų šventė sukvietė rajoną garsinusius sportininkus, trenerius, sportą mylinčius kuršėniškius ir miesto svečius. Šie apdovanojimai vyksta jau dešimtą kartą. Geriausius sportininkus, trenerius, komandas ir nominacijų nugalėtojus pagal pateiktas paraiškas renka Šiaulių rajono savivaldybės Sporto taryba.
Sportas | 3 MIN.
0
Gruodžio 16 d. laisvasis mokytojas Valerijus Belovas organizavo plaukimo varžybas mokiniams, kurie lanko trenerio neformaliojo vaikų švietimo programą „Mokymas plaukti“. Varžybose mokiniai buvo suskirstyti į penkias amžiaus grupes ir rungtyniavo 25 m bei 50 m nugara rungtyse. Mokiniai pasiekę geriausius rezultatus buvo apdovanoti medaliais ir taurėmis, o visi dalyviai saldžiomis dovanėlėmis. Mažiausiems plaukikams apdovanojimus įteikė kandidatė į plaukimo meistrus Ugnė Takuševičiūtė.
Sportas | 2 MIN.
0


Radviliškis
Pakruojis
Po truputį namai, gatvės, miestai prisipildo kalėdinės dvasios ir jaudinančio šv. Kalėdų laukimo. Šis nuostabus reiškinys neaplenkė ir Lizdeikos gimnazijos, kurioje nuolat puoselėjamos gražios tradicijos padėti kitiems ir skiriamas didelis dėmesys empatijos ugdymui. Empatiški žmonės moka atpažinti kito žmogaus emocijas, nuotaikas bei parodyti, kad supranta, ką jaučia kitas žmogus. Kasmet, artėjant gražiausioms metų šventėms, gimnazijoje vyksta tradiciniai labdaros renginiai. Vienas iš jų – kalėdinė mugė „Parduok kalėdinę nuotaiką“.
Jaunimas | 3 MIN.
0
Tai buvo vakaras, kupinas šviesos, emocijų ir jaunų talentų. Ačiū visiems, kurie buvo kartu ir kūrė šią ypatingą šventę – jauniesiems talentams, laureatams, svečiams, žiūrovams ir visiems prisidėjusiems prie renginio. Jūsų energija, šypsenos ir palaikymas pavertė šį vakarą tikru žvaigždžių spindesiu!
Jaunimas | 2 MIN.
0
Radviliškis
Pakruojis
Gruodžio 19 dieną Pociūnuose vyko adventinis padėkos vakaras „Ant angelo sparnų gerumas supas“. Į šventę atvyko Pakalniškių seniūnijos seniūnas Tomas Žukaitis. Renginį pradėjo Pociūnų kultūros namų pop grupė „Spindulėlis“. Su advento papročiais supažindino ir šventinę nuotaiką kūrė Šeduvos kultūros ir amatų centro folklorinis ansamblis „Melnyčia“.
Kultūra | 2 MIN.
0
Adventas – tai magiškas laikotarpis, pripildytas stebuklų, jaukumo, nuoširdumo bei susitikimų. Būtent toks – jaukus ir nuoširdus rytmetis šiandien sukvietė Pakruojo rajono ugdymo įstaigų vadovus pabendrauti, aptarti įvykusius darbus bei ateities planus.
Mokslas | 3 MIN.
0


Lietuva
Lietuva
Šiemet šventinis laikotarpis dovanoja ilgiau trunkantį laisvadienių laikotarpį, todėl natūralu, kad daug gyventojų savo namus paliks ilgesniam laikui – išvyks pas artimuosius, keliaus arba tiesiog praleis daugiau laiko ne namuose. Apsaugos ekspertai ir policija įspėja: būtent tokios dienos tampa aktyviu sezonu vagims, kurie pastaruoju metu elgiasi įžūliau ir veikia žaibiškai. Prie dažnesnių incidentų prisideda ir gyventojų šventinė skuba bei išsiblaškymas.
Namai | 5 MIN.
0
Lietuvoje savarankiškai dirbančių asmenų skaičiui viršijus 300 tūkst., vis daugiau kalbama ir apie jų poreikį įsigyti nekilnojamojo turto. Kelias iki nuosavo būsto savarankiškai dirbantiesiems gali būti sudėtingesnis. Finansų įstaigos, vertindamos laisvai samdomų specialistų ar smulkiųjų verslininkų paraiškas, taiko griežtesnius kriterijus, todėl norint gauti paskolą būtina kruopščiai pasiruošti, rašoma banko „Bigbank“ pranešime žiniasklaidai.
Namai | 5 MIN.
0

Šiauliai
Alytus
Šakynos bendruomenėje gyvenimas verda. Tai paliudija ir Gabrielė Kreimerytė – tikra Šakynos bendruomenės siela. Mergina čia gimė, užaugo, o baigusi studijas nusprendė grįžti ir įsikurti savo gimtojoje vietoje. Gabrielė sako dažnai išgirstanti klausimą “Kodėl taip myli Šakyną?“. Atsakymas labai paprastas – vertybes formuoja šeima, o visa Gabrielės šeima širdį atiduoda Šakynai.
Veidai | 4 MIN.
0
Lietuvos nacionalinis muziejus jau kelerius metus kuria edukacines veiklas kartu su įvairiomis bendruomenėmis. Ši istorija, prasidėjusi dar 2023 metais, virto kur kas daugiau nei socialinės atsakomybės įgyvendinimu. Ji tapo prasminga draugyste tarp muziejaus, vaikų su negalia bei jų tėvų ir globėjų asociacijos „Mirabilia“ ir Kotrynos – jaunos moters, gyvenančios Alytuje, turinčios cerebrinį paralyžių, kuri sėdėdama vežimėlyje drąsiai veda ekskursijas lankytojams.
Veidai | 5 MIN.
0


Lietuva
Lietuva
Ar žinojote, kad Pekino antis yra ir paukščio rūšis, ir patiekalas? Pastarasis yra specialus iš Kinijos kilęs anties paruošimo būdas, vertinamas dėl ryškaus kontrasto tarp traškios odelės ir itin sultingos mėsos. O pirmąją – šviežią Pekino antį – šią savaitę kaip tik galima įsigyti už mažesnę kainą. „Maximos“ kulinarinių idėjų partnerė Brigita Uyar pataria, kaip ją paruošti ir dalijasi ypatingu šventiniu receptu.
Virtuvė | 5 MIN.
0
Ne vienas Kūčių ar Kalėdų išvakarėse pastebi, kad šventinis stalas – dar ne iki galo sustyguotas. Tačiau panikuoti nereikia, nes net ir per trumpą laiką galima pasigaminti skanių ir šventiškų patiekalų. Tereikia rinktis paprastesnius, greičiau paruošiamus receptus, kurie būtų nebrangūs ir lengvai pagaminami. Į pagalbą skuba žemų kainų prekybos tinklas „Lidl“, kviesdamas pasigaminti tris greitus ir nebrangius patiekalus šventiniam stalui.
Virtuvė | 5 MIN.
0


Lietuva
Lietuva
2026 metų sausis atneš transformacijos ir naujų pradžių energiją. Kosmosas tarsi kvies mus iš naujo įvertinti savo prioritetus, susitelkti į vidinius išteklius ir būti nuoširdiems patiems sau. Tai metas, tinkamas planams tikslinti, kryptims peržiūrėti ir brandiems sprendimams priimti.
Horoskopai | 5 MIN.
0
Gruodžio dvidešimt trečioji – 357-oji metų diena (antroji 51-osios metų savaitės diena), iki Naujųjų metų lieka 9 dienos.
Horoskopai | 4 MIN.
0

Lietuva
Lietuva
Ar žinojote, kad Pekino antis yra ir paukščio rūšis, ir patiekalas? Pastarasis yra specialus iš Kinijos kilęs anties paruošimo būdas, vertinamas dėl ryškaus kontrasto tarp traškios odelės ir itin sultingos mėsos. O pirmąją – šviežią Pekino antį – šią savaitę kaip tik galima įsigyti už mažesnę kainą. „Maximos“ kulinarinių idėjų partnerė Brigita Uyar pataria, kaip ją paruošti ir dalijasi ypatingu šventiniu receptu.
Virtuvė | 5 MIN.
0
Ne vienas Kūčių ar Kalėdų išvakarėse pastebi, kad šventinis stalas – dar ne iki galo sustyguotas. Tačiau panikuoti nereikia, nes net ir per trumpą laiką galima pasigaminti skanių ir šventiškų patiekalų. Tereikia rinktis paprastesnius, greičiau paruošiamus receptus, kurie būtų nebrangūs ir lengvai pagaminami. Į pagalbą skuba žemų kainų prekybos tinklas „Lidl“, kviesdamas pasigaminti tris greitus ir nebrangius patiekalus šventiniam stalui.
Virtuvė | 5 MIN.
0