PRAMOGOS
SUSIJĘ STRAIPSNIAI
Veidai2024 m. Liepos 24 d. 16:31

Pasaulinio lygio menininkas Stasys Eidrigevičius 75-ąjį jubiliejų pasitinka Panevėžyje

Panevėžys

G. Kartano nuotr.

Etaplius.ltŠaltinis: Panevėžio miesto savivaldybė


311129

Vienas žinomiausių šiuolaikinių Lietuvos dailininkų, eksperimentuojantis su naujomis technikomis ir idėjomis, Stasys Eidrigevičius 75-ąjį gimtadienį mini Panevėžyje savo vardo muziejuje „Stasys Museum“. Varšuvoje gyvenantį plataus profilio menininką jubiliejaus proga pasveikino Panevėžio miesto meras Rytis Račkauskas. Dailininkui, grafikui, plakatistui, iliustratoriui, instaliacijų kūrėjui, režisieriui ir Lietuvos nacionalinės premijos laureatui meras palinkėjo kūrybinės sėkmės ir sveikatos.

Su gimtadieniu pasaulinio lygio menininką pasveikino ir „Stasys Museum“ kolektyvas ir artimi Stasio Eidrigevičiaus šeimos bičiuliai. Sveikinimų sulaukęs menininkas padėkojo už dėmesį ir surengė netikėtą performansą, kurį skyrė dailės istorikei, dailėtyrininkei Ingridai Korsakaitei atminti. Savo paties kurtoje sakykloje maestro uždegė žvakutes ir užsidėjęs popierinę kepurę, savo kūrybos braižo kaukę tylos minute pagerbė mirusią savo bičiulę.

Stasys Lietuvoje ir pasaulyje žinomas kaip tūkstančių piešinių, šimtų tapybos darbų, ekslibrisų, miniatiūrų, pastelių, koliažų, plakatų, knygų iliustracijų, įvairių žanrų fotografijų, taip pat skulptūrų, instaliacijų, performansų, teatro spektaklių ir straipsnių kultūros spaudoje autorius. Plačiai pasaulyje žinomo menininko vardo muziejus Panevėžyje buvo atidarytas gegužės 31 d. Dailininkas miestui padovanojo milžinišką savo viso gyvenimo darbų kolekciją, kurios pagrindu sudaryta šiuo metu muziejuje eksponuojama debiutinė paroda ICON-O-STASYS.