Aktualu | Gyvenimas | Pramogos | + Projektai | Specialiosios rubrikos |
Pasirinkite savo miestą | Vilnius | Kaunas | Klaipėda | Šiauliai | Panevėžys | Marijampolė | Telšiai | Alytus | Tauragė | Utena |
Irma BagūnėŠaltinis: Etaplius.lt
Paskutinės šiltos dienos kviečia į lauką! Šiandien, Pasaulinės maisto dienos proga, dalinamės su jumis nuostabiu barbekiu šonkauliukų receptu.
Seniai svajojate apie šonkauliukus, tokius ne iš kavinės? Kai juos kepi - kvepia visas kiemas. Šiltų dienų dar pasitaikys, tad įsiminkite šį itin nesudėtingą marinavimo būdą ir pirmyn "grilinti".
Jums reikės:
1 kg šonkaulių;
barbekiu padažo;
mėsos prieskonių;
druskos ir pipirų;
rūkytos paprikos arba rūkyto čili pipiro.
Gaminame:
Supjaustome kiaulienos šonkaulio gabalą į smulkesnes dalis - gabaliukui po kokius 2-3 kauliukus, pasislėpusius po mėsa. Dažniausiai ruošiant šonkauliukų marinatą pagal receptus išleidi krūvą pinigų, bet tik ne BBQ šonkauliams
Čiumpame bet kokį nebrangų barbekiu padažą, gausiai apipilame jais šonkaulius, aišku, druskos ir pipirų pagal skonį, žiupsnis mėsos prieskonių ir šiek tiek rūkyto čili pipiro. Jei nemėgstate aštriai - dėkite rūkytos paprikos, ji čia irgi puikiai tiks.
Paliekame marinuotis porą dienų ir, gerai "išsivoliojusius" barbekiu padaže, kepame lauke ant grotelių.
Ragaukite šonkauliukus su žaliomis salotomis arba tradicinėmis kopūstų salotomis. Prie jų puikiai tiks ir lauže kepta bulvė su česnaku ar orkaitėje kepti saldžių bulvių šiaudeliai.
Skanaus!