PRAMOGOS
SUSIJĘ STRAIPSNIAI
Aktualijos2024 m. Liepos 26 d. 15:44

Pasaulinė skendimų prevencijos diena – sostinėje surengtas ugniagesių gelbėtojų inicijuotas renginys

Vilnius

Valstybinės priešgaisrinės gelbėjimo tarnybos nuotr.

Etaplius.ltŠaltinis: Valstybinė priešgaisrinė gelbėjimo tarnyba


311512

Ugniagesių gelbėtojų narai ne tik gelbsti skęstančiuosius, jie visada pasirengę patarti, kaip tokių skaudžių nelaimių išvengti. Vakar, sostinėje, prie Baltojo tilto, visus kvietė Pasaulinei skendimų prevencijos dienai skirtas renginys „100 baseinų piknikas“.

Vilniaus priešgaisrinės gelbėjimo valdybos 6-osios komandos 2-osios pamainos ugniagesių narai demonstravo skęstančiojo gelbėjimo operaciją. Nors ir prapliupo lietus, bet smalsuolių, net ir pačių mažiausiųjų, gretos neištirpo.

Po to ugniagesių gelbėtojų narai pasidalijo patarimais, kaip elgtis skęstant. Jie taip pat paragino visus išmokti plaukti, priminė, kokie pavojai gali slypėti maudantis upėse ir pasidalijo skaudžia šiais metais nuskendusiųjų statistika.

„Tokie prevenciniai renginiai padeda atkreipti dėmesį ir skatina visus atsargiau elgtis vandenyje. Labai norėtųsi, kad vaikų saugumu dar labiau rūpintųsi tėvai ir visi vaikai išmoktų plaukti,“ – sakė 6-osios komandos 2-osios pamainos vadas Robert Šuškievič.

Be to, renginio metu Vilniaus PGV Civilinės saugos skyriaus vyr. specialistės Danutė Pučkytė ir Rasa Lietuvaitė teikė informaciją, kaip pasirengti ekstremaliosioms situacijoms, o kaip išvengti gaisrų bei pasirūpinti saugumu patarimais dalijosi Valstybinės priešgaisrinės priežiūros skyriaus vyr. specialistė Svetlana Babickienė