PRAMOGOS
SUSIJĘ STRAIPSNIAI
Sportas2024 m. Liepos 18 d. 15:38

Paryžiaus olimpinėse žaidynėse varžysis penkiolika rusų ir šešiolika baltarusių

Pasaulis

Paryžius ruošiasi olimpinėms žaidynėms. Flickr.com nuotr.

Jūras BarauskasŠaltinis: ELTA


310239

Buvęs JAV atvirojo teniso čempionato nugalėtojas Danilas Medvedevas yra vienas iš 15 rusų atletų, dalyvausiančių artėjančiose Paryžiaus olimpinėse žaidynėse, kuriose išvysime ir 16 sportininkų iš Baltarusijos.

Visų šių sportininkų pavardės yra įtrauktos į oficialius Tarptautinio olimpinio komiteto (TOK) paskelbtus dalyvių sąrašus.

Po griežtos TOK komisijos atliktos atrankos, visi jie liepos 26 d. – rugpjūčio 11 d. vyksiančiose žaidynėse dalyvaus kaip atskiri neutralūs sportininkai (ANS) ir negalės puoštis jokiais nacionaliniais simboliais.

Dėl Rusijos invazijos Ukrainoje nei Rusijai, nei Baltarusijai nėra leidžiama varžytis kaip valstybei, o ANS statusas galėjo būti suteiktas tik tiems sportininkams, kurie, be kita ko, nėra susiję su Rusijos karinėmis ir saugumo pajėgomis ir nepalaiko karo Ukrainoje.

Septyni iš 15 rusų yra tenisininkai su D. Medvedevu priešakyje, be to, tarp jų yra Prancūzijos atvirojo teniso čempionato pusfinalininkė Mirra Andreeva bei Bad Homburgo teniso turnyro nugalėtoja Diana Šnaider.

Likę rusai varžysis dviračių, irklavimo, plaukimo ir gimnastikos rungtyse.

Baltarusių atletai dalyvaus imtynių, sunkumų kilnojimo ir taekvondo varžybose.

TOK pirma buvo patvirtinęs ilgesnį atletų iš Rusijos sąrašą, tačiau atitinkamos federacijos nenorėjo, kad jie į Paryžių vyktų tokiomis sąlygomis, be to, geriausi atletai į šiuos sąrašus nepateko.