PRAMOGOS
SUSIJĘ STRAIPSNIAI
Sportas2024 m. Rugpjūčio 2 d. 11:07

Paryžiaus merė apdovanojo Ukrainos olimpiečius, reikšdama solidarumą karo metu

Pasaulis

Anne Hidalgo. Scanpix nuotr.

BNSŠaltinis: BNS


312475

Paryžiaus merė Anne Hidalgo ketvirtadienį per 2024 metų olimpines žaidynes išreikšdama solidarumą apdovanojo Ukrainos sportininkus garbingiausiu sostinės apdovanojimu – „Grand Vermeil“ medaliu.

„Šiandien galiu įsivaizduoti ir jūsų liūdesį, ir pasididžiavimą, – sakė A. Hidalgo. – Liūdesį, kai žinai, kad tavo šalis vis dar puolama ir kariauja, kad daug tavo draugų, giminaičių yra fronto linijose ir kovoja.“

Ukrainos irkluotoja Anastasija Koženkova ir šuolininkas į vandenį Oleksijus Sereda gavo medalį visų Ukrainos sportininkų vardu.

Šie sportininkai jau baigė savo pasirodymus olimpinėse žaidynėse. Jie kartu su grupe kitų Ukrainos sportininkų atvyko į priėmimą didingoje Paryžiaus rotušėje.

Renginyje nedalyvavo sportininkai, iki šiol iškovoję du šalies olimpinius medalius – bronzą moterų fechtavimosi rungtyje ir sidabrą vyrų šaudymo šautuvu iš 50 metrų rungtyje.

Priėmimas prasidėjo tylos minute, skirta pagerbti žuvusiuosius per Rusijos agresijos karą. Virš scenos kabojo ekranas, kuriame buvo rodomos per pastaruosius dvejus metus žuvusių trenerių ir sportininkų nuotraukos. Šie žmonės buvo pavadinti „dangaus komanda“.

Ukrainos sporto ministras Matvijus Bidnas padėkojo A. Hidalgo už paramą, kurią Prancūzija suteikė Ukrainos sportininkams. Neseniai buvo atidaryti pirmieji istorijoje Ukrainos namai, kurie buvo įkurti dėl prancūzų paramos.

Daugelis renginyje dalyvavusių sportininkų jau baigė olimpines varžybas.

Kita ukrainiečių irkluotoja Kateryna Dudčenko, pirmą kartą dalyvavusi olimpinėse žaidynėse, minėjo, kad tikėjosi geresnių rezultatų. Trečiadienį moterų irkluotojų komanda keturvietės rungtyje užėmė penktą vietą.

„Deja, kažkas nutiko ne taip, ir finišo metu mums neužteko jėgų, nes varžovės pasirodė stipresnės už mus ir mus pralenkė“, – aiškino ji.

„Tačiau manau, kad dabar šaliai vien tai, kad esame čia, kad komanda dalyvauja, kad atstovaujame savo šaliai, jau yra pergalė“, – įsitikinusi ji.

Pastarojo vizito į Ukrainą metu A. Hidalgo teigė, kad Paryžiuje sportininkai bus sutikti kaip didvyriai.

„Ir man labai, labai gražu ir emocinga matyti, kaip Prancūzijoje ir per atidarymo ceremoniją paryžiečiai švenčia Ukrainos sportininkus kaip didvyrius“, – sakė merė.