PRAMOGOS
SUSIJĘ STRAIPSNIAI
Aktualijos2024 m. Rugpjūčio 2 d. 11:52

Partnerių parama švietimo įstaigų remontui

Šalčininkai

Šalčininkų rajono savivaldybės nuotr.

Etaplius.ltŠaltinis: Šalčininkų rajono savivaldybė


312485

Ilgamečio Šalčininkų rajono savivaldybės ir asociacijos „Wspólnota Polska“ bendradarbiavimo rezultatas – parama rajono švietimo įstaigoms. Viena iš priemonių – remonto darbai, kurie atliekami Lenkijos respublikos užsienio reikalų ministerijos ir Šalčininkų rajono savivaldybės lėšomis. Šiuo metu darbai vyksta trijuose objektuose.

Tęsiami pernai pradėti Turgelių P. K. Bžostovskio gimnazijos stogo remonto darbai. Praėjusiais metais apšiltinta ir uždengta apie 900 kv. m stogo, šiemet darbai vyksta kiek mažesnėje dalyje - 600 kv. m plote. Taip pat įrengiama žaibosauga. Remonto išlaidos siekia apie 86 tūkst. eurų, iš jų apie 60 tūkst. eurų - Lenkijos Respublikos užsienio reikalų ministerijos įnašas, apie 19 tūkst. eurų – Šalčininkų rajono savivaldybės biudžeto lėšos.

Šalčininkų rajono savivaldybė etapais organizuoja Baltosios Vokės lopšelio – darželio vidaus patalpų remontą. Čia prie pabaigos artėja dar dviejų grupių remonto darbai. Kiekvienoje perdažytos sienos, pakeista grindų danga, įrengtos visos komunikacijos, apšvietimas, atnaujintos virtuvėlės, rūbinės, sanitariniai mazgai. Iš viso suremontuota apie 270 kv. m vidaus patalpų ir apšiltinta lauko fasado dalis. Kitą savaitę mažieji sugrįš į šviesias ir jaukias grupes, kuriose jiems bus smagu leisti dienas. Remonto darbai siekia apie 147 tūkst. eurų: Lenkijos Respublikos užsienio reikalų ministerija skiria apie 89 tūkst. eurų, Šalčininkų rajono savivaldybė – apie 57 tūkst. eurų.

Renginių organizavimas – neatsiejama kiekvienos švietimo įstaigos dalis, tikriausiai nebūna dienų, kai darželiuose, mokyklose arba gimnazijose aktų salės tuštėja. Prieš mėnesį pradėti Kalesninkų L. Narbuto gimnazijos aktų salės remonto darbai. Apie 90 kv. m patalpose atliekamas sienų, lubų, grindų remontas, būtinų inžinerinių komunikacijų įrengimas, keičiamos durys, atnaujinama scena. Remonto darbai siekia apie 55 tūkst. eurų, iš jų 50 tūkst. eurų skyrė Lenkijos Respublikos užsienio reikalų ministerija, 5 tūkst. eurų – Šalčininkų rajono savivaldybė.

Šalčininkų rajono savivaldybė, realizuodama švietimo įstaigų remonto darbus, siekia, kad vaikai ir pedagogai mokytųsi ir dirbtų jaukiose patalpose, kurios būtų estetiškai patrauklios, funkcionalios ir energiškai efektyvios.