PRAMOGOS
SUSIJĘ STRAIPSNIAI
Kultūra2024 m. Birželio 22 d. 16:36

Parodoje „SUBTILUS PASAULIS“ atskleistas jaunųjų menininkų kūrybinis polėkis

Lietuva

Dariaus Ančerevičiaus nuotr.

Julita Galdikienė ŠMKC „Laiptų galerija“Šaltinis: Etaplius.LT


305601

Parodoje „SUBTILUS PASAULIS“ atskleistas jaunųjų menininkų kūrybinis polėkis Birželio 18 dieną Šiaulių miesto kultūros centre „Laiptų galerija“ pristatyta Šiaulių Dainų progimnazijos Naujųjų medijų mokyklos mokinių kūrybos paroda SUBTILUS PASAULIS.

Parodos ekspozicijoje – net 54 autorių (5-8 klasių moksleivių) darbai, sukurti tapybos ir grafikos technikomis. Juos vaikai laisvai pasirenkama tema kūrė bemaž mėnesį laiko. „Šį kartą konkrečios temos nebuvo. Norėjosi leisti pasireikšti vaikų vaizduotei. Ir tai pasiteisino su kaupu! Visų jaunųjų dailininkų darbai unikalūs, saviti, atskleidžiantys jų asmenybę bei požiūrį į pasaulį. Dėl to ir parodos pavadinimas toks – SUBTILUS PASAULIS – atskleidžiantis jautrų jaunų žmonių vidinį pasaulį“, – apie parodą pasakojo jos iniciatorė bei kuratorė Marytė Ruzgytė.

Parodą eksponavęs ŠMKC „Laiptų galerija“ parodų kuratorius Kornelijus Užuotas stebėjosi ne tik darbų gausa, bet ir jaunuolių drąsa: „Mane nustebino ne tik darbų gausa, bet ir meno kūriniuose įprasmintos idėjos, noras eksperimentuoti. Žavi paveiksluose atsispindintis jaunuolių nuoširdumas, kruopštumas. Darbuose atsiskleidžia kiekvieno kūrėjo individualus charakteris bei gyvenimo filosofija“.

Pasidžiaugti jaunaisiais menininkais bei jų sukurtais darbais atskubėjo ir Šiaulių Dainų progimnazijos direktorė Asta Vaičiūnienė. Ji pabrėžė, kad mokslo metai baigti labai prasminga nata: „Psichologine prasme, tai yra laimingų vaikų darbai. Aš savo auklėtinių meno kūriniuose įžvelgiu laimingą ir prasmingą vaikystę. Tai yra didžiausia dovana“.

Renginio metu muzikinę dovaną jauniesiems menininkams dovanojo Šiaulių Dainų muzikos mokyklos moksleivės – Adrija Bliūdžiūtė ir Emilija Juodeikytė. Po parodos pristatymo autoriams įteiktos padėkos bei simbolinės dovanos.

Šiaulių Dainų progimnazijos Naujųjų medijų mokyklos mokinių kūrybos paroda SUBTILUS PASAULIS „Laiptų galerijoje“ bus eksponuojama iki liepos 6 d.

© Darius Ančerevičius

© Darius Ančerevičius

© Darius Ančerevičius

© Darius Ančerevičius

© Darius Ančerevičius

© Darius Ančerevičius

© Darius Ančerevičius