PRAMOGOS
SUSIJĘ STRAIPSNIAI
Alfa2024 m. Liepos 11 d. 11:50

Parlamentas pritarė, kad pajamos gautos už darbą rinkimų komisijose nebūtų vertinamos skiriant paramą

Lietuva

Pexels.com nuotr.

Žygimantas ŠilobritasŠaltinis: ELTA


308942

Ketvirtadienį Seimas pritarė įstatymų pakeitimo projektui, kuriuo nustatoma, kad asmens pajamos, gautos už darbą rinkimų arba referendumo komisijose, nebūtų vertinamos skiriant piniginę socialinę paramą.

Už šiuos Piniginės socialinės paramos nepasiturintiems gyventojams ir Užimtumo įstatymo pakeitimus priėmimo stadijoje balsavo 104, susilaikiusių ir balsavusių prieš parlamentarų nebuvo.

Kaip rašoma įstatymo projekte, nuo šiol skiriant piniginę socialinę paramą, nebus įskaitomos pajamas, gautas už darbą apygardų, savivaldybių, apylinkių rinkimų, savivaldybių referendumo ir apylinkių referendumo komisijose.

Anot pakeitimus parengusių Seimo narių Domo Griškevičiaus, Tomo Tomilino ir Audriaus Petrošiaus, pakeitimus paskatino ekspertų pastebėjimai, jog kyla sunkumų norint pritraukti žmones dirbti rinkimų komisijose. Teigiama, kad piliečiai bijo, jog nedidelės papildomos pajamos gali lemti gaunamos socialinės paramos ar išankstinės pensijos praradimą, pareigūno ar kario pensijos mažėjimą.

Įgyvendinus pakeitimus tikimasi išspręsti žmonių pritraukimo darbui rinkimų komisijose problemą, paskatinti įsitraukimą į politinę veiklą.