PRAMOGOS
SUSIJĘ STRAIPSNIAI
Politika2024 m. Liepos 16 d. 07:07

Parlamentarai ketina apsispręsti dėl naujo Seimo vicepirmininko

Lietuva

Andrius Vyšniauskas. Mariaus Morkevičiaus (ELTA) nuotr.

Raminta MajauskaitėŠaltinis: ELTA


309577

Antradienį parlamentarai slaptu balsavimu spręs dėl Tėvynės sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų (TS-LKD) frakcijos siūlomos Seimo vicepirmininko kandidatūros.

Tiesa, kas bus deleguotas į atsilaisvinusią Seimo pirmininko pavaduotojo poziciją, konservatoriai apsispręs tik antradienio rytą.

„Antradienį frakcijoje turime pasitarimą. Po jo ir paskelbsime kandidatą“, – Eltai sakė frakcijos seniūno pareigas einantis Andrius Vyšniauskas.

Pasak konservatoriaus, po Radvilės Morkūnaitės-Mikulėnienės paskyrimo švietimo ministre, atsilaisvinusias parlamento vadovės pavaduotojo pareigas eisiantis asmuo bus paskirtas ir Seimo Europos reikalų komiteto (ERK) pirmininku.

Kaip skelbta anksčiau, konservatoriai svarstė, jog ERK pirmininku galėtų būti pats A. Vyšniauskas. Visgi, kaip liepos pradžioje Eltai teigė Seimo pirmininkės pirmasis pavaduotojas Jurgis Razma, tai nėra vienintelis svarstomas variantas.

ELTA primena, kad Seimo konservatorių frakcijos seniūnu birželio pabaigoje buvo išrinktas A. Vyšniauskas, kuris šiose pareigose pakeitė į švietimo, mokslo ir sporto ministrės postą paskirtą R. Morkūnaitę-Mikulėnienę. Ši politikė taip pat buvo Seimo ERK pirmininkė bei parlamento vicepirmininkė.