PRAMOGOS
SUSIJĘ STRAIPSNIAI
Kriminalai2024 m. Rugsėjo 20 d. 11:32

Parduoti pavogtų ginklų nespėjo, nes policijos pareigūnai juos surado ir grąžino savininkui

Kelmė

Vagys. Freepik.com nuotr.

Gailutė SmagriūnienėŠaltinis: Šiaulių apskrities VPK


319637

Gegužės pradžioje atvykusi į savo sūnaus, kuris buvo išvykęs į užsienį, sodybą Tytuvėnuose, šiaulietė pastebėjo, kad čia lankytasi nekviestų svečių, nes rado išimtus namo ir lauko virtuvės langų stiklus. Spėjimas, kad buvo šeimininkauta ilgapirščių, pasitvirtino – nebebuvo dviejų pneumatinių pistoletų, dviejų pneumatinių šautuvų, įrankių MAKITA, žiūronų, kitų daiktų ir 250 eurų. Iš viso turtinė žala siekė pusantro tūkstančio eurų.

Praėjus dešimčiai dienų nuo ikiteisminio tyrimo dėl minėtos vagystės pradėjimo, Kelmės rajono policijos komisariato pareigūnai įtariamuosius demaskavo ir pavogtuosius ginklus surado. Dalis kitų pavogtų daiktų jau buvo parduota. Įtariama, kad pavogtieji ginklai, kuriems laikyti leidimas nereikalingas, irgi turėjo būti parduoti, tik buvo laukiama, kol nuo vagystės praeis daugiau laiko. Laukiant palankaus meto, šautuvai ir pistoletai buvo paslėpti. Vienas jų užkastas netoli nepilnamečio gyvenamosios vietos, kiti paslėpti pas jo bendrininko giminaitį. Kratų metu ginklai buvo rasti ir grąžinti savininkui.

Svetimo turto pasisavinimu įtariami du Tytuvėnų gyventojai – 23 metų vaikinas ir jo 15-metis pažįstamas. Pilnamečiui dėl vagystės pareikšti įtarimai, o nepilnametis nuo baudžiamosios atsakomybės atleistas. Baudžiamojo kodekso 93 straipsnis numato tokią galimybę pirmą kartą baudžiamąjį nusižengimą ar neatsargų arba nesunkų ar apysunkį tyčinį nusikaltimą padariusiam nepilnamečiui.

Šiuo metu ikiteisminis tyrimas jau baigtas ir tyrimui vadovavusi Šiaulių apylinkės prokuratūros prokurorė artimiausiu metu baudžiamąją bylą perduos nagrinėti teismui.