Aktualu | Gyvenimas | Pramogos | + Projektai | Specialiosios rubrikos |
Pasirinkite savo miestą | Vilnius | Kaunas | Klaipėda | Šiauliai | Panevėžys | Marijampolė | Telšiai | Alytus | Tauragė | Utena |
Reporteris SantaŠaltinis: Etaplius.lt
Neįprasto skonio obuolių pyragas su gardžiu glaistu. Paprastas ir lengvai pagaminamas, tačiau jo skonis bus tiesiog pribloškiantis – sultingas ir nepaprastai švelnus. Pyragas bus panašus į tortą. Reikia tik paragauti!
Reikės:
4–5 obuolių,
160 g miltų,
3 kiaušinių,
120 g cukraus,
10 g vanilinio cukraus,
1,5 šaukštelio kepimo miltelių,
100 ml pieno,
30 g aliejaus (3 šaukštų)
žiupsnelio druskos.
Glaistui:
70 g cukraus,
1 kiaušinio,
50 g sviesto.
Gaminimo būdas
Išplakite tris kiaušinius, su 120 g cukraus, 10 g vanilinio cukraus ir žiupsneliu druskos iki purios baltos masės. Įmaišykite 160 g miltų, persijotų su kepimo milteliais. Supilkite pieną, aliejų ir išmaišykite tešlą mentele. Supjaustykite obuolius kartu su luobele, suberkite į tešlą ir išmaišykite.
22 cm skersmens formą ir jos kraštus išklokite kepimo popieriumi. Sukrėskite pyrago tešlą. Kepkite 180 laipsnių temperatūroje 30-35 minutes, kol gražiai paruduos.. Jei pyragas paruduotų anksčiau, pridenkite jį iš viršaus kepimo popieriumi.
Paruoškite glaistą: sumaišykite 70 g cukraus, 50 g lydyto sviesto ir 1 kiaušinį.
Ištraukite iškepusį pyragą iš orkaitės, ištepkite jo paviršių glaistus ir vėl įkiškite į orkaitę 10-12 minučių. Būtent šis glaistas suteikia pyragui neįprastą skonį.
Leiskite visiškai ataušti formoje.
Skanaus!
Kaip gaminamas šis pyragas, galite pasižiūrėti vaizdo įraše.
alfalt-logo-skaidrus.png