PRAMOGOS
SUSIJĘ STRAIPSNIAI
Aktualijos2024 m. Rugpjūčio 29 d. 15:16

Panevėžys tobulina pedagogų pritraukimo programą

Panevėžys

G. Kartano nuotr.

Etaplius.ltŠaltinis: Panevėžio miesto savivaldybė


316055

Panevėžio miesto savivaldybė siekia pritraukti daugiau kvalifikuotų pedagogų ir užtikrinti kokybišką ugdymo procesą miesto mokyklose. Todėl miesto Taryba patvirtino naują Finansinės paramos trūkstamų specialybių pedagogams skyrimo tvarkos parašą. Tikimasi, kad šie pakeitimai padės sudaryti dar patrauklesnes sąlygas pedagogams rinktis dirbti Panevėžyje ir skatins juos įsitraukti į miesto švietimo bendruomenę.

„Mūsų tikslas – užtikrinti, kad miesto vaikai gautų aukščiausios kokybės ugdymą. Todėl nuolat ieškome sprendimų, kaip pritraukti ir išlaikyti mokytojus. Dar praėjusių metų gruodį patvirtinome Trūkstamų specialybių pedagogų pritraukimo į miesto švietimo įstaigas ir mokytojų perkvalifikavimo programą, kurios viena iš krypčių – teikti finansinę paramą žmonėms ketinantiems dirbti pedagoginį darbą miesto mokyklose. Tikimės, kad naujos finansinės priemonės dar labiau paskatins pedagogus rinktis Panevėžį“, – sako Panevėžio miesto savivaldybės administracijos Švietimo skyriaus vedėja Silvija Sėrikovienė.

Savivaldybei paskelbus konkursą, pretenduoti į finansinę paramą galės Lietuvos aukštosiose mokyklose ugdymo mokslų profesinio bakalauro, bakalauro studijų ar perkvalifikavimo programas baigę ar studijuojantys pedagogai. Taip pat trūkstamų specialybių pedagogai, atvykstantys dirbti į Panevėžio miesto ugdymo įstaigas.

Paramos gavėjai, studijuojantys kolegijose, galės gauti dalinį studijų finansavimą ir vienkartinę išmoką kelionės išlaidoms sesijų metu apmokėti 3 metus, o studijuojantys universitetuose – 4 metus. Studijuojantiems persikvalifikavimo programas, kurios yra trūkstamų specialybių pedagogų sąraše, metinė studijų kaina vienam paramos gavėjui finansuojama vieną kartą per kalendorinius metus 100 proc.

Naujai pradedantiems dirbti pedagogams, įgijusiems specialybę, kuri yra trūkstamų specialybių pedagogų sąraše, gali būti kompensuojamos būsto nuomos išlaidos arba suteikiamas Savivaldybės būstas. Yra numatyta sąlyga – finansinei paramai gauti pateikimo dieną pedagogas turi būti deklaravęs gyvenamąją vietą ne Panevėžio miesto savivaldybėje ir turėti susitarimą su Panevėžio miesto švietimo įstaiga dėl įdarbinimo ne trumpiau kaip 5 metams. Būsto nuomos kompensacijos dydis negali viršyti 200 eurų per mėnesį. Tokia skatinimo priemonė galės būti taikoma ne ilgiau kaip 2 metus.

Pradedantis dirbti jaunas pedagogas arba trūkstamų specialybių pedagogas galės gauti vienkartinę 200 Eur išmoką sveikatinimo paslaugoms. Ši skatinimo priemonė bus taikoma ne ilgiau kaip 2 metus, o pedagogas įsipareigos miesto ugdymo įstaigoje dirbti ne trumpiau nei 3 metus.

Konkursas finansinei paramai gauti bus skelbiamas spalio mėnesį, apie jį informuosime papildomai.

Atsižvelgus į švietimo įstaigų apklausos duomenis, trūkstamų specialybių pedagogų sąrašas sudaromas kiekvienais mokslo metais.