PRAMOGOS
SUSIJĘ STRAIPSNIAI
Gatvė2024 m. Spalio 14 d. 10:45

Panevėžyje pradeda veikti jungtinis traukinio ir viešojo transporto bilietas

Panevėžys

YouTube.com stop kadras

ELTAŠaltinis: ELTA


323728

Nuo pirmadienio Panevėžyje pradeda veikti jungtinis traukinio ir viešojo transporto bilietas. Jį įsigyti galės visi traukiniais vykstantys keleiviai, kai jų pasirinkto maršruto pradinė ar galutinė stotelė bus Panevėžio geležinkelio stotis, pranešė bendrovė „LTG Link“.

„Traukinių ir kitų susisiekimo priemonių integracija yra vienas svarbiausių mūsų strateginių tikslų, kuris paskatins žmones dažniau persėsti į žalesnį susisiekimą užtikrinančius traukinius. Visoje žaliojo susitarimo tikslų siekiančioje Europoje susisiekimui geležinkeliais teikiamas vis didesnis vaidmuo. Siekiame pasiūlyti mūsų keleiviams keliauti kuo patogiau: traukiniautojui nereikės išlipus iš traukinio ieškoti, kur įsigyti viešojo transporto bilietą, jis be rūpesčių galės tęsti kelionę pasirinktu autobusų maršrutu Panevėžio mieste“, – pranešime teigė „LTG Link“ vadovė Kristina Meidė.

Anot bendrovės, įsigytas vienkartinis miesto viešojo transporto bilietas bus susietas su traukinio bilietu ir pradės galioti, kai jo QR kodas bus nuskanuotas autobuso komposteryje. Pažymėjus šį bilietą, keleivis turės galimybę per 30 minučių persėsti į kitą autobusą ir tęsti kelionę iki maršruto pabaigos.

Panevėžys jau ketvirtas Lietuvos miestas, kuriame veiks ši darnų judumą skatinanti paslauga. Tokie bilietai jau veikia Vilniuje, Klaipėdoje ir Šiauliuose. Iki šiol traukinių keleiviai nupirko 72 tūkst. jungtinių bilietų, daugiausia jungtinių bilietų perka vilniečiai ir sostinės svečiai.