PRAMOGOS
SUSIJĘ STRAIPSNIAI
Aktualijos2024 m. Gegužės 10 d. 11:08

Panevėžyje tvarką palaikyti padeda ir mobiliosios programėlės

Panevėžys

G. Kartano nuotr.

Etaplius.LTŠaltinis: Panevėžio miesto savivaldybė


300727

Panevėžio miesto savivaldybės Viešosios tvarkos skyriaus darbuotojai nuolat ieško sprendimų, kaip užtikrinti tvarką miesto gatvėse, kad būtų laikomasi švaros ir tvarkos taisyklių, automobiliai mieste būtų parkuojami tvarkingai, laikantis kelių eismo taisyklių ir ribojančių ženklų. Atlikti kontrolę specialistams padeda ir išmaniosios technologijos.

„Skyriaus darbuotojai, sprendžiantys kasdienes gatvių priežiūros problemas, daugiausiai susijusias su netinkamu mašinų statymu, naudojasi ir išmaniu darbo įrankiu – mobilia programėle. Ji padeda užtikrinti efektyvesnę automobilių parkavimo kontrolę bei gatvių priežiūrą mieste“, – teigė Panevėžio miesto savivaldybės Viešosios tvarkos skyriaus vedėjas Tadas Martinais.

Viešosios tvarkos skyriaus specialistų pareiga užtikrinti, kad mieste automobiliai būtų parkuojami tvarkingai, laikantis kelių eismo taisyklių, kelio ženklų, o už automobilių parkavimą būtų atsiskaitoma laiku. Specialistai pastebi, kad panevėžiečiai bei miesto svečiai dažnai nepaiso automobilių sustojimą ar stovėjimą draudžiančių bei ribojančių kelio ženklų, ypač tose vietose, kur tokie ženklai įrengti naujai.

Bendromis jėgomis prižiūrėkime mūsų visų miestą – pastebėję neleistinoje vietoje pastatytą automobilį, sugedusį šviesoforo signalą, užfiksavę tvarkos ir švaros taisyklų pažeidimus ar kitas miesto problemas, operatyviai informuokite atsakingus Savivaldybės darbuotojus. Tą nesunkiai galima padaryti ir naudojantis programėle „Tvarkau miestą“.

Vienu mygtuko paspaudimu pilietiški ir atsakingi gyventojai gali pranešti apie kylančias problemas, tokias, kaip sugedęs šviesoforo signalas, neleistinoje vietoje pastatytas automobilis, įvairūs tvarkos ir švaros taisyklių pažeidimai ir kt. Pasirinkus skiltį „Panevėžys“ tereikia užregistruoti problemą. Programėlė identifikuoja pranešančiojo lokaciją ir leidžia pridėti nuotrauką, kuri netrukus adresuojama tiesiogiai už ją atsakingiems specialistams. Programėlėje panevėžiečiai gali sekti savo ir kitų vartotojų pranešimų statusą, kurie patogiai pateikiami žemėlapyje. Pasirinkus pažymėtą tašką žemėlapyje galima peržiūrėti problemos tipą, aprašą, įvykdymo būseną.

Taip pat apie pažeidimus Viešosios tvarkos specialistus galima informuoti ir elektroniniu paštu: viešojitvarka@panevezys.lt