PRAMOGOS
SUSIJĘ STRAIPSNIAI
Aktualijos2024 m. Rugsėjo 25 d. 10:58

Panevėžyje surengtų pratybų metu buvo tikrinamas pasirengimas ekstremalioms situacijoms

Panevėžys

G. Kartano nuotr.

ELTAŠaltinis: ELTA


320399

Panevėžyje surengtų pratybų metu buvo tikrinamas savivaldybės bei jai pavaldžių įstaigų bei miesto tarnybų pasirengimas veikti kritinėse situacijose. Pratybų metu buvo imituojama ekstremali situacija – elektros energijos tiekimo sutrikimas, paros temperatūrai svyruojant tarp  -18 laipsnių ir -12 laipsnių.

„Pratybos leido patikrinti, kaip efektyviai bendradarbiauja tarnybos, ar gebame užtikrinti gyvybiškai svarbių funkcijų vykdymą kritiniais momentais bei operatyviai priimti sprendimus tarp institucijų. Tai gera praktika, nes institucijų bendradarbiavimas yra būtinas siekiant sėkmingai spręsti iškilusias problemas,“ – sakė pratyboms vadovavusi Panevėžio miesto savivaldybės administracijos direktorė Gintautė Atkočienė.

Pranešama, kad pagrindinis pratybų tikslas buvo įvertinti reagavimo į ekstremaliąją situaciją procedūras, patikrinti Savivaldybės turimas priemones, skirtas užtikrinti veiklos tęstinumą elektros energijos tiekimo sutrikimo ar nutraukimo atveju. Pratybose taip pat buvo vertinamas Savivaldybės bendradarbiavimas su šilumos tiekimo, energetikos įmonėmis, daugiabučių namų administratoriais ir kitomis civilinės saugos pajėgomis, specialistų pasirengimo lygis.