PRAMOGOS
SUSIJĘ STRAIPSNIAI
Gatvė2024 m. Gegužės 2 d. 16:52

Pandusas – ne žaidimų aikštelė

Pakruojis

EtapliusŠaltinis: Pakruojo rajono savivaldybė


299892

Pakruojo rajono savivaldybė gauna nusiskundimų iš miesto ir rajono gyventojų apie nuolat keliamą triukšmą, vaikų, o kartais ir suaugusiųjų žaidimus, kurie trikdo kitų gyventojų poilsį ir teisę į ramų gyvenimą. Tokia situacija susidaro šalia daugiabučių gyvenamųjų namų, kurių butai pritaikyti neįgaliųjų poreikiams – įrengti pandusai, liftai.

Primename, kad šie įrenginiai skirti žmonėms su negalia. Jiems sudaromos galimybės lengviau patekti į ir iš savo būstų. Rajono gyventojai, o ypač mūsų vaikai nelabai supranta, kad tai nėra rampos važinėti dviračiais, paspirtukais, riedžiais, žaisti įvairius žaidimus. Suprantama, kad tai infrastruktūrą, kurią lengva pritaikyti žaidimams ir atrodo nieko čia baisaus. Įsivaizduokime, kad Jūs ar Jūsų artimas giminaitis serga sunkia liga ar turi negalią, ir Jums už langų girdimas metalo žvangesys, juokas, keiksmai, į namus skverbiasi rūkalų kvapas.

Lietuvos Respublikos administracinių nusižengimų kodekso nuostatos numato nemenkas nuobaudas už necenzūrinių žodžių ar gestų viešosiose vietose vartojimą, įžeidžiamą kibimą prie žmonių, kitus tyčinius veiksmus, kuriais siekiama pažeisti viešąją tvarką ir žmonių rimtį. Tad Savivaldybė prašo vaikų ir jų tėvų supratimo bei gerbti šalia gyvenančius neįgalius ir jų teisę į poilsį ir ramybę.