PRAMOGOS
SUSIJĘ STRAIPSNIAI
Aktualijos2024 m. Birželio 26 d. 10:11

Paminėta Pasvalio miesto šventė ir Guostagalio 440 gimtadienis

Pakruojis

L. Katiliaus nuotr.

EtapliusŠaltinis: Pakruojo rajono savivaldybė


306514

Praėjęs šventinis savaitgalis buvo ypatingas Guostagaliui – prieš prasidedant Joninėms, būryje svečių čia paminėtas jubiliejinis, 440 seniūnijos gimtadienis, o Pasvalio rajono savivaldybės mero Gintauto Gegužinsko kvietimu sudalyvauta Pasvalio miesto šventėje „Vys pas to alo“.

Į Pasvalio miesto šventę vyko Pakruojo rajono savivaldybės atstovai: meras Saulius Margis, tarybos narė Ilona Gelažnikienė, mero patarėjas Linas Katilius ir savivaldybės administracijos Žemės ūkio skyriaus vedėja Lilija Savickienė. Šventinė diena prasidėjo Pasvalio rajono mero Gintauto Gegužinsko sveikinimu. Jis dėkojo susirinkusiems svečiams už skirtą laiką bei galimybę drauge švęsti šią dieną. Pietų metu sveikinimo žodžius tarė ir atvykę svečiai iš Prancūzijos, Latvijos, Vokietijos, Norvegijos, kaimyninių Pakruojo rajono ir Biržų rajono savivaldybių, LR Seimo narys Antanas Matulas. Meras S. Margis nuoširdžiai padėkojo už šiltą priėmimą bei drąsiai teigė, kad puikūs kaimynai yra tarsi šeimos nariai, todėl visada smagu atvykti į Pasvalį bei jaustis čia tarsi namuose.

Pasvalio šventės metu buvo gausu įvairių pasirodymų: artėjančios „Dainų šventės“ meninę programą pristatė Pasvalio kultūros centro kolektyvai, centrinėje miesto gatvėje šurmuliavo šventinė mugė, vyko skaniausio alaus rinkimai bei degustacija, o atvykę svečiai turėjo galimybę pasakyti tostą bei palinkėjimą Pasvaliui ir jo krašto žmonėms. Renginį vedė charizmatiškasis Dėdė Juzė, o svečių vizito metu muzikinius pasirodymus skyrė liaudiškos muzikos kapela „Salduva“ bei Daumantų muzikantai.

Sveikinimai bei koncertai praėjusį šeštadienį aidėjo ne tik Pasvalyje. Jubiliejinį, 440 metų gimtadienį šventė Guostagalio kaimas.

Pasveikinti šio gražaus jubiliejaus proga atvyko svečiai iš Pakruojo rajono savivaldybės. Renginyje dalyvavo meras Saulius Margis, tarybos narė Ilona Gelažnikienė, mero patarėjas Linas Katilius ir savivaldybės administracijos Žemės ūkio skyriaus vedėja Lilija Savickienė, Linkuvos seniūnijos seniūnė Gitana Pašiškevičienė, Pakruojo seniūnijos seniūnas Svajūnas Miknevičius, Linkuvos parapijos klebonas Tomas Janavičius. Nuoširdžius sveikinimus Guostagaliui ir visai bendruomenei skyrė ir Guostagalio seniūnijos seniūnas Jonas Jocius. Meras S. Margis sveikinimo kalboje džiaugėsi, kad Pakruojo rajone veikiančios bendruomenės išsiskiria savo aktyvumu bei iniciatyvomis, o ši šventė yra puikus seniūnijos ir bendruomenės bendradarbiavimo pavyzdys. Sveikinimo žodį tarė ir Guostagalio bendruomenės pirmininkas Audrius Čepinskas, artėjančių Joninių proga pasveikinęs ir ąžuolo vainikus uždėjęs šventėje susirinkusiems Jonams, Janinoms bei Rasoms.

Šventinę dieną Guostagalyje muzikinius pasirodymus bei šokius svečiams skyrė Linkuvos kultūros centro linijinių šokių kolektyvas „JudameLink“ (vad. Asta Rolanda Bietienė), Linkuvos kultūros centro Guostagalio skyriaus tercetas (vad. Mykolas Treščenkinas), Biržų kultūros centro Smilgių skyriaus moterų vokalinis ansamblis „Smiltis“ (vad. Vilita Vasiliauskienė) ir Pakruojo kultūros centro liaudiškos muzikos kapela „Čvieks“ (vad. Egidijus Šlapikas). Renginį vedė Aelita Garalevičienė.


Foto galerija: