PRAMOGOS
SUSIJĘ STRAIPSNIAI
Mokslas2024 m. Rugsėjo 3 d. 09:14

Paminėta mokslo ir žinių diena

Pagėgiai

Pagėgių savivaldybės nuotr.

Etaplius.ltŠaltinis: Pagėgių savivaldybė


316680

Rugsėjo 2-ąją Pagėgių krašto ugdymo įstaigos šventė naujųjų mokslo metų pradžios šventes. Ta proga ugdymo įstaigų bendruomenes sveikino Pagėgių savivaldybės meras Vaidas Bendaravičius, vicemerė Ligita Kazlauskienė, Pagėgių savivaldybės administracijos Švietimo, kultūros ir sporto skyriaus vedėja Virginija Sirvidienė.

Savivaldybės meras lankydamas švietimo bendruomenes linkėjo, kad nauji mokslo metai būtų darbingi, kūrybingi, sėkmingi ir skatinantys tobulėti, o kiekviena diena būtų kupina naujų žinių, atradimų ir sėkmingų patirčių.

Švietimo, kultūros ir sporto skyriaus vedėja Virginija Sirvidienė visiems linkėjo sėkmingo starto, kad nauji darbai, iššūkiai ir tikslai būtų pasiekti ir įgyvendinti.

Tęsiant gražią tradiciją, šiemet kaip ir praėjusiais metais, Savivaldybės vadovai pirmokams įteikė mokyklinių prekių rinkinius. Šiais metais naujus mokslo metus pradėjo 53 pirmokai, Pagėgių Algimanto Mackaus gimnazijoje – 41, Vilkyškių Johaneso Bobrovskio gimnazijoje – 12. Iš viso Savivaldybėje į mokyklas atėjo 689 mokiniai, į Pagėgių Algimanto Mackaus gimnaziją – 495, į Vilkyškių Johaneso Bobrovskio gimnaziją –194. Pagėgių savivaldybės Pagėgių lopšelis – darželis naujuosius ugdymo metus pradėjo su 136 vaikais.

Kiekvienais mokslo metais Vilkyškių Johaneso Bobrovskio gimnazija sėkmingai organizuoją akciją „Šimtas dešimtukų“. Tad šventės metu, meras apdovanojo praėjusių metų nugalėtoją Emą Betingytę. Emai buvo įteiktas planšetinis kompiuteris.

Kaip ir kasmet, Pagėgių savivaldybės kultūros centras pratęsti naujų mokslo metų šventę kvietė Kultūros centro erdvėse. Su šūkiu „ŠĖLIOK, KOL NEPRASIDĖJO“ šventės dalyvius kvietė pasimėgauti „Robotikos akademijos“ veiklomis, muilo burbulų ir kitomis šėlionėmis, kino filmo seansu bei paskanauti blynų.