REDAKCIJA REKOMENDUOJA
SUSIJĘ STRAIPSNIAI
Aktualijos2024 m. Birželio 29 d. 17:47

Palestiniečių teigimu, per Izraelio smūgius Gazos mieste nukauta mažiausiai 12 žmonių

Pasaulis

Gazos miestas. EPA-ELTA nuotr.

Jūras BarauskasŠaltinis: ELTA


307124

Mažiausiai 12 žuvo per naujausias Izraelio atakas Gazos mieste, šeštadienį pranešė Palestinos medikai.

Izraelio kariuomenė pranešė, kad per antskrydžius Gazos miesto pietiniame Šedžajos rajone buvo atakuota keletas taikinių, tarp jų – smogikų grupelės, besirengusios pulti Izraelio karius.

Be to, sausumos kariai įvykdė operaciją, kurios taikiniu buvo ant žemės ir tuneliuose įsitvirtinę šauliai, pranešė kariuomenės atstovai, pridurdami, kad operacijų metu buvo rasti dideli ginklų ir amunicijos kiekiai.

Palestiniečių medikų ir liudininkų teigimu, tarp žuvusiųjų Gazos mieste buvo vaikų. Oficiali Palestinos naujienų agentūra WAFA pranešė, jog buvo pataikyta į keletą gyvenamųjų namų.

Nepriklausomą pranešimų apie kovas Gazoje patikrinimą atlikti nebuvo galimybių.

Izraelio kariuomenė ketvirtadienį paragino keleto Gazos miesto šiaurinėje ruožo dalyje rajonų gyventojus bėgti – tai reiškia, kad tuoj neišvengiamai prasidės naujos Izraelio karinės operacijos.

Jiems buvo liepta vykti į nurodytą „humanitarinę zoną“ pietinėje teritorijos dalyje. Tačiau po beveik devynis mėnesius trukusių karo veiksmų humanitarinės sąlygos saugiomis laikomose zonose būna siaubingos, o civiliai ir jose nebūna apsaugoti.

Šių metų pradžioje Izraelis pareiškė, kad šiaurinė Gazos Ruožo dalis iš esmės yra saugi, o „Hamas“ pajėgos joje yra gerokai nusilpnintos. Tačiau tuo tartu atrodo, kad teroristinė islamistų organizacija persigrupavo.



REDAKCIJA REKOMENDUOJA