PRAMOGOS
SUSIJĘ STRAIPSNIAI
Aktualijos2024 m. Rugpjūčio 19 d. 15:25

Palestiniečių grupuotės prisiėmė atsakomybę už sprogdinimą Tel Avive

Pasaulis

Palestiniečių grupuotės prisiėmė atsakomybę už sprogdinimą Tel Avive. EPA-ELTA nuotr.

Rūta AndrošiūnaitėŠaltinis: BNS


314517

Palestiniečių grupuotės „Hamas“ ir „Islamo džihadas“ pirmadienį prisiėmė atsakomybę už sprogdinimą Tel Avive, pavadindamos jį „savižudiška operacija“ ir pagrasindamos ateityje surengti daugiau tokių išpuolių.

Anksčiau Izraelio policija nurodė, kad vėlų sekmadienio vakarą Tel Avive driokstelėjęs sprogimas buvo teroro išpuolis. Dėl šio incidento buvo padidintas pavojaus lygis.

Šalies pajėgos nurodė, kad vienas asmuo, kuris, Izraelio žiniasklaidos teigimu, buvo įtariamasis užpuolikas, žuvo, o kitas buvo sužeistas.

„Hamas“ ir „Islamo džihado“ ginkluoti sparnai bendrame išplatintame pranešime nurodė, kad Tel Avive įvykdė, jų teigimu, savižudišką operaciją.

Pranešime taip pat grasinama, kad ateityje tokių išpuolių Izraelyje padaugės, „kol tęsis okupantų žudynės, civilių gyventojų perkėlimas ir žudymo politika“ Gazos Ruože.

Policija nurodė, kad sekmadienį įvykęs sprogimas „buvo teroro išpuolis, kurio metu sprogo galingas sprogmuo“.

„Per sprogimą buvo vidutiniškai sunkiai sužeistas praeivis“, – sakė policija. Ji pridūrė, kad institucijos įsakė „padidinti budrumo lygį ir atlikti plataus masto kratas visoje Tel Avivo teritorijoje“.

Sprogimas sekmadienį nugriaudėjo netrukus po to, kai į Tel Avivą atvyko JAV valstybės sekretorius Antony Blinkenas, siekdamas atblokuoti ugnies nutraukimo Gazos Ruože procesą.