Aktualu | Gyvenimas | Pramogos | + Projektai | Specialiosios rubrikos |
Pasirinkite savo miestą | Vilnius | Kaunas | Klaipėda | Šiauliai | Panevėžys | Marijampolė | Telšiai | Alytus | Tauragė | Utena |
Organizatorių nuotr.
EtapliusŠaltinis: Pranešimas spaudai
Dovilė Rūkaitė – Lietuvos žydų (litvakų) bendruomenės kūrybinių projektų vadovė, „Beigelių krautuvėlės“ sumanytoja, žydų kulinarinio paveldo puoselėtoja, žydų virtuvės kulinarinių knygų ir straipsnių autorė ir dirbtuvių kūrėja, Europos žydų kultūros dienų koordinatorė. Dovilė įgijo magistro laipsnį UNESCO kultūros vadybos ir kultūros politikos katedroje, studijavo Vidurinių Rytų istoriją ir kalbas Tel Avivo universitete.
Asmeninis D. Rūkaitės pomėgis – žydiška kulinarija – išaugo į sėkmingą bendruomenės projektą „Beigelių krautuvėlė“, kur atgijo žydiškas šurmulys, kvapai, skoniai, o svarbiausia – į Vilnių sugrįžo litvakiški beigeliai, kažkada išplaukę už Atlanto su visa Rytų Europos žydų bendruomene. Čia vyksta daug įdomių kulinarinių edukacijų vaikams ir suaugusiesiems, galima paragauti kapotos silkės, farširuotos žuvies, legendinių žydiškų troškinių ir kepinių.
Jono Šliūpo muziejuje vyksiantis renginys yra kultūros programos-projekto „Pažintis su žydiško metų rato ciklo kalendorinėmis šventėmis ir jų tradicijomis“ dalis.
Kada? 2024 m. rugpjūčio 14 d. 17 val.
Kur? Palangos burmistro Jono Šliūpo muziejuje (Vytauto g. 23A, Palanga)
Kaina? Nemokamai
Renginio trukmė: apie 1 val.
Dalyvauja: Dovilė Rūkaitė, Lietuvos žydų (litvakų) bendruomenės kūrybinių projektų vadovė, „Beigelių krautuvėlės“ idėjos autorė.
*Renginio metu bus fotografuojama ir filmuojama. Nuotraukos ir vaizdo įrašai gali būti naudojami renginio viešinimui socialiniuose tinkluose, internetinėse svetainėse, spaudoje ir kt.