PRAMOGOS
SUSIJĘ STRAIPSNIAI
Aktualijos2024 m. Rugpjūčio 1 d. 09:01

Palangoje pristatoma Šveicarijos ir Lietuvos 53 mln. eurų investicijų programa

Palanga

Eurai / Unsplash

BNS.LTŠaltinis: BNS.LT


312265

Palangoje ketvirtadienį pristatoma pernai gegužę pasirašytoje dvišalėje bendradarbiavimo sutartyje numatyta Šveicarijos ir Lietuvos bendradarbiavimo programa.

Pagal šią sutartį Šveicarija investicijoms į Lietuvos sveikatos apsaugą, švietimą ir pilietinį įsitraukimą ketina skirti apie 46 mln. eurų, o Lietuva – dar apie 7 mln. eurų. Bendra abiejų investicija sieks apie 53 mln. eurų.

„Naujuoju finansavimo laikotarpiu bus siekiama tęsti investicijas į akušerijos ir kūdikių sveikatos priežiūros paslaugų tobulinimą bei vaiko raidos paslaugų plėtrą. Taip pat bus vykdoma pameistrystės sistemos plėtra ir migrantų integracija profesinio mokymo priemonėmis. Investicijų sulauks ir pilietinio įsitraukimo bei savanorystės skatinimo iniciatyvos“, – skelbia Finansų ministerija.

Pasak ministerijos, iniciatyvos bus pradėtos finansuoti 2025 metais, kai bus parengtos atskiros skirtingų sričių programos, kurias reikės įgyvendinti iki 2029-ųjų pabaigos.

2022 metais Šveicarija Lietuvai skyrė apie 48 mln. eurų, kurie turi būti panaudoti iki 2029 metų gruodžio, o 2007–2012 metais – apie 66 mln. eurų. Šios lėšos buvo naudojamos ligoninių infrastruktūrai, aplinkosaugai ir energijos efektyvumo didinimui, nėščiųjų, gimdyvių ir naujagimių sveikatos priežiūrai, nevyriausybinių, bendruomenių organizacijų iniciatyvoms, moksliniams tyrimams.