PRAMOGOS
SUSIJĘ STRAIPSNIAI
Verslas2024 m. Rugsėjo 5 d. 10:47

Palangoje pasirašytas bendradarbiavimo susitarimas dėl skrydžių skatinimo

Klaipėda

Palangos oro uostas / Susisiekimo ministerija

EtapliusŠaltinis: ELTA


317115

Susisiekimo, Ekonomikos ir inovacijų ministerijos, asociacija „Klaipėdos regionas“ bei septynios savivaldybės, šios asociacijos narės, ketvirtadienį Palangoje pasirašė bendradarbiavimo susitarimą dėl skrydžių skatinimo.

Susitarimu siekiama pritraukti į tarptautinį Palangos oro uostą naujų, Klaipėdos regiono verslui ir atvykstamajam turizmui svarbių, skrydžių krypčių ir skatinti skrydžių paklausą. Šiuo metu Palangos oro uosto jau yra vykdomi du nauji maršrutai – į Amsterdamą ir Kopenhagą, papildomai įtrauktas maršrutas į Hamburgą.

„Toliau telkiame skirtingų institucijų pajėgumus kryptingam bendram darbui, kad strateginėmis kryptimis būtų užtikrintas patogus susisiekimas oru. Mūsų bendras tikslas – sutelkti finansavimą skrydžių pasiūlai, ir, svarbiausia, paklausai, kad jais naudotųsi kuo daugiau keleivių. Neseniai atnaujintas tarptautinis Palangos oro uostas turi didelį potencialą, tad čia galime tikėtis bent 2 papildomų strategiškai svarbių krypčių“, – cituojamas susisiekimo ministras Marius Skuodis.

Pranešama, kad Susisiekimo ministerija kartu su Lietuvos oro uostais kasmet skiria apie 1 mln. eurų esamoms kryptims iš Palangos oro uosto užtikrinti. Šiuo metu iš Palangos oro uosto pasiekiami šeši miestai: Amsterdamas, Ryga, Oslas, Kopenhaga, Dublinas ir Londonas.