REDAKCIJA REKOMENDUOJA
SUSIJĘ STRAIPSNIAI
Aktualijos2024 m. Gegužės 17 d. 13:15

Pakruojyje – olimpiadų ir konkursų laimėtojų bei jų mokytojų pagerbimo šventė

Pakruojis

L. Katiliaus nuotr.

EtapliusŠaltinis: Pakruojo r. savivaldybė


301552

Trečiadienis Pakruojo rajono švietimo įstaigų bendruomenei prasidėjo gražia, šventine nata. Ši diena buvo ypatinga, kadangi gausus būrys ugdymo įstaigų vadovų bei mokinių buvo pasveikinti ir apdovanoti rajoninių olimpiadų ir konkursų prizinių vietų laimėtojai ir jų mokytojai. Renginį organizavo Pakruojo rajono savivaldybė ir Pakruojo suaugusiųjų ir jaunimo švietimo centras, o susirinkusių dalyvių skaičius įspūdingas – net 154.

Drauge pasidžiaugti rajono mokinių ir jų mokytojų pasiekimais atvyko Pakruojo rajono savivaldybės meras Saulius Margis, vicemeras Virginijus Kacilevičius, savivaldybės administracijos Švietimo skyriaus vedėja Irena Mažulienė, Pakruojo rajono savivaldybės tarybos narė Dovilė Pašakinskienė, Pakruojo „Rotary“ klubo prezidentas Mindaugas Gudas bei nariai Asta Pabilionienė ir Gitaras Makauskas, mokyklų vadovai. Sveikinimo žodį taręs meras S. Margis džiaugėsi moksleivių laimėjimais, gausiu žinių bagažu bei dėkojo mokytojams, kurie nuoširdžiai ir atsakingai dirbdami ugdo jaunąją kartą bei stebina šauniais rezultatais. Sveikindami moksleivius Pakruojo rajono savivaldybės vadovai nuoširdžius linkėjimus bei sveikinimą skyrė ir Žeimelio gimnazijos direktorei, praėjusią savaitę šventusiai gražų jubiliejų.

Mokinių pasiekimai – neeiliniai. Net 24 Pakruojo rajono moksleiviai dalyvavo ir užėmė prizines vietas dviejose ir daugiau olimpiadų bei konkursų! Lietuvių kalbos, meninio skaitymo, anglų kalbos konkursuose prizines vietas laimėjo 9 moksleiviai, Dailės olimpiadoje ir respublikiniame „Dainų dainelės“ konkurse šauniai pasirodė 24 mokiniai, technologijų ir etninės kultūros srityje – 14 moksleivių, istorijos ir geografijos – 15, chemijos, fizikos ir biologijos – 18, o matematikos ir informatikos – 19 mokinių. Renginio metu apdovanoti net 56 Pakruojo rajono ugdymo įstaigų mokytojai!

Prizus skyrė ir Pakruojo „Rotary“ klubas. 7 ir 8 klasių mokiniams, užėmusiems prizines vietas matematikos olimpiadoje, jie skyrė piniginius prizus. Klubo prezidentas M. Gudas tardamas sveikinimo žodį džiaugėsi, kad dauguma mokytojų į tolimesnį gyvenimo kelią lydėjo ir ugdė jį patį, o dabar tie patys mokytojai žinias perduoda ir jo dukroms.

Renginį vedė Rima Leimontienė, o nuostabius pasirodymus ir dainas visiems susirinkusiems dovanojo atlikėja Laura Remeikienė ir grupė „Mažasis chameleonas“.



REDAKCIJA REKOMENDUOJA