REDAKCIJA REKOMENDUOJA
SUSIJĘ STRAIPSNIAI
Kriminalai2024 m. Birželio 4 d. 12:59

Pagrobė pats save: pareigūnams neprireikė ir paros tam išaiškinti

Šiauliai

Etaplius archyvo nuotr.

Gailutė SmagriūnienėŠaltinis: Šiaulių apskrities VPK


303477

35 metų šiauliečio bandymas skolos problemas išspręsti, imituojant savo paties pagrobimą, ikiteisminį tyrimą dėl neteisėto laisvės atėmimo pradėjusių Šiaulių apskrities policijos Organizuoto nusikalstamumo tyrimo valdybos pareigūnų buvo demaskuotas, nepraėjus ir parai po pranešimo gavimo.

Informacija apie tai buvo gauta vėlų praėjusių metų spalio 22-osios vakarą. Pareigūnus pasiekė žinia iš Turkijoje atostogaujančio šiauliečio, kad jis gavo video, kuriame jo 35 metų pažįstamas vaikinas surištomis rankomis ir kruvinu veidu sėdi kažkuriame Lietuvos miške, o į jo smilkinį įremtas ginklas. Ir jokių komentarų. Turkijoje esantis šiaulietis dar bandė video matomam asmeniui paskambinti telefonu, tačiau jis buvo nepasiekiamas. Išsigandęs, kad jo pažįstamajam yra nutikusi bėda, susisiekė su Šiaulių apskrities policija ir šia informacija pasidalijo su pareigūnais. Situacija atrodė grėsminga, todėl pareigūnai iš karto nuvyko į vyro gyvenamąją vietą, tačiau jo čia nerado. Buvo rastas tik atrakintas jo automobilis.

Organizuoto nusikalstamumo tyrimo valdybos pareigūnai nedelsdami pradėjo ikiteisminį tyrimą dėl neteisėto laisvės atėmimo. Ne kartą video peržiūrėjusiems pareigūnams kai kurios detalės sukėlė abejonių ir tam tikrų minčių. Nuvykę pas „pagrobtojo“ motiną rinkti tyrimui reikšmingos informacijos, jie išgirdo, kaip kažkas jai paskambino. Motina skubiai nutraukė pokalbį, o pareigūnams pasakė, kad skambino jos draugė. Nors skambinta buvo ne iš sūnaus mobiliojo telefono, tačiau pareigūnų apgauti nepavyko. Nuspėję, kad skambino sūnus, jie paprašė mamos susisiekti su sūnumi ir įtikinti jį pasirodyti pareigūnams, kad šie įsitikintų, jog jam viskas gerai. Po poros valandų vaikinas jau bendravo su Organizuoto nusikalstamumo tyrimo valdybos pareigūnais. Video jis pavadino pokštu, tačiau realiai turėjo planą įtikinti savo pažįstamą, kad jo gyvybei gresia pavojus ir dėl to jis negali jam grąžinti keleto tūkstančių eurų skolos.

Tokį planą jis sugeneravo kartu su pažįstama mergina. Su ja nuvažiavo į netoli Šilėnų esantį mišką, veidą apšlakstė parduotuvėje pirktais raudonais dažais ir ten mergina, į vaikino smilkinį įrėmusi savigynai įsigytą pneumatinį pistoletą, jį nufilmavo.

Tyrimas dėl neteisėto laisvės atėmimo pasisuko visai netikėta linkme – jis buvo nutrauktas, nes nebuvo jokio nusikaltimo, o 23 merginai pradėtas ikiteisminis tyrimas dėl neteisėto disponavimo nešaunamuoju ginklu, t.y. pneumatiniu pistoletu, priskiriamu D kategorijai. Tokiems ginklams įsigyti leidimo nereikia, tačiau jį nešiotis ar vežioti yra neleistina. O mergina jį vežiojosi automobilyje. Ikiteisminis tyrimas buvo baigtas baudžiamuoju įsakymu, merginai skirta bauda.



REDAKCIJA REKOMENDUOJA