PRAMOGOS
SUSIJĘ STRAIPSNIAI
Aktualijos2024 m. Spalio 7 d. 16:01

Pagerbti Klaipėdos miesto mokytojai: skirtos ir piniginės paskatos

Klaipėda

Savivaldybės nuotr.

Etaplius.ltŠaltinis: Klaipėdos miesto savivaldybės inf.


322510

Klaipėdoje tradiciškai pagerbti labiausiai nusipelnę miesto mokytojai. Už profesionalų pedagoginį, vadybinį darbą, aktyvią veiklą, bendruomeniškumą iškilmingame renginyje padėkota daugiau nei 100-ui uostamiesčio pedagogų, tradiciškai paskelbtas ir Metų mokytojas.

12 miesto mokytojų skirtos Švietimo, mokslo ir sporto ministerijos padėkos, 64 mokytojai apdovanoti Klaipėdos miesto mero padėkomis, o šių metų naujovė – piniginiai paskatinimai už puikų mokinių paruošimą valstybiniams brandos egzaminams: šimtukus pelniusių abiturientų mokytojams skirta po 300 eurų už kiekvieną jų mokinių pelnytą šimtuką.

„Už puikius rezultatus norime paskatinti ne tik mokinius, bet ir juos ruošusius pedagogus. Šiais metais pirmą kartą piniginės premijos Klaipėdoje skirtos šimtukus pelniusiems abiturientams, o pedagogų profesinės šventės proga tokiu būdu norime paskatinti ir miesto mokytojus. Ačiū už profesionalumą, atsakingą ir sudėtingą darbą, kurio rezultatai džiugina mus visus. Kartu noriu padėkoti kiekvienam mokytoju – suprantame, kad pedagogo darbas nėra lengvas, ačiū visiems, pasirinkusiems šį kelią, ačiū, kad nesustojate ir toliau dalinatės savo žiniomis, ugdote jaunąją kartą. Palaikome ir palaikysime jūsų bendruomenę“, – sako Klaipėdos meras Arvydas Vaitkus,

Piniginiai paskatinimai už paruoštus šimtukininkus šiemet skirti 49 uostamiesčio mokytojams. Daugiausiai šimtukininkų, net po 13–ka, paruošė „Ąžuolyno“ gimnazijos matematikos mokytojas Vytautas Narmontas ir Klaipėdos licėjaus anglų kalbos mokytoja Loreta Ložinskienė.

Metų mokytojo titulas šiemet atiteko Klaipėdos Litorinos mokyklos lietuvių kalbos mokytojai ekspertei, surdopedagogei Sigitai Koroliovei.

„Jeigu būčiau šio renginio režisierė, su manimi šioje scenoje stovėtumėte visi jūs, nes tai ne mano vienos nuopelnas. Pirmiausia už tai turiu dėkoti savo šeimai, savo kolegoms, savos mokyklos vadovams, mano rengiamų mokymų, seminarų dalyviams, mano kuriamų metodinių priemonių – žaidimų – naudotojams ir MOKINIAMS. Tardama šį žodį aš vaizduotėje kiekvieną žodį rašau didžiąja raide“ – atsiimdama apdovanojimą sakė Metų mokytoja Sigita Koroliovė.

Renkant Metų mokytoją vertinamas pedagoginis profesionalumas – vertingi, inovatyvūs mokytojo metodiniai darbai, išskirtiniai mokinių pasiekimai, aktyvi veikla mokyklos bendruomenėje, dalyvavimas pedagoginėje, visuomeninėje, kultūrinėje, tyrimų, eksperimentinėje ar kitoje veikloje. Šiais metais Metų mokytojui pirmą kartą skirta ir piniginė, 1000 eurų, paskata.