REDAKCIJA REKOMENDUOJA
SUSIJĘ STRAIPSNIAI
Aktualijos2024 m. Balandžio 29 d. 09:41

Pagerbti Kauno rajono medikai

Kaunas

Etaplius.LTŠaltinis: Kauno rajono savivaldybė


299546

Balandžio 26-osios vakarą, minint Medicinos darbuotojų dieną, Raudondvario menų inkubatoriaus salėje skambėjo padėkos žodžiai tiems, kas kiekvieną dieną padeda žmogui įveikti skausmą, negalią, o sveikam išsaugoti sveikatą.

„Šiandien džiugi šventė – Medicinos darbuotojų diena. Šia proga nuoširdžiai dėkoju jums už pasiaukojamą darbą, kurį atliekate rūpindamiesi žmonių sveikata. Tai nepaprasta misija! Jums taip pat linkiu geros sveikatos, sėkmingo darbo ir pacientų dėkingumo“, – sveikino Kauno rajono savivaldybės meras Valerijus Makūnas.

Medikus šventėje pasveikino ir buvęs ilgametis Klinikų vadovas, profesorius, Kauno rajono mero visuomeninis konsultantas Juozas Pundzius. Jis linkėjo medikams gyventi ne tik ilgiau, bet ir geriau.

Savivaldybės vadovas šiais metais Kauno rajono ženklais apdovanojo tris sveikatos priežiūros įstaigas: už aktyvų prevencinių programų vykdymą įvertinta „Raudondvario klinika“, už rūpestį pacientų apsauga nuo užkrečiamųjų ligų – „InMedica“, už gerėjančias vaikų ir suaugusiųjų skiepijimų apimtis – „Pilėnų klinika“.

Už profesinę kompetenciją ir atidumą pacientams savivaldybės vadovas įteikė Kauno rajono savivaldybės medalį (pasižymėjimo ženklą) „Pilėnų klinikos“ šeimos gydytojai Editai Šėlinei. Už profesionalumą, mokslinius pasiekimus ne tik Lietuvoje, bet ir tarptautiniu mastu medaliu apdovanota LSMU Kauno ligoninės gydytoja dermatovenerologė Rita Butylkina.

Už nepriekaištingą darbą, nuoširdų bendravimą su pacientais ir besąlygišką atsidavimą savo profesijai mero padėkos raštais ir atminimo medaliais apdovanoti 19 Kauno rajono medicinos darbuotojas.

V.Makūnas pastebėjo, kad daugelis Kauno rajono gyventojų sveikatos rodiklių yra geresni už Lietuvos vidurkį. Pernai gerėjo ir pacientų aptarnavimo sąlygos bei kokybė.

Džiugina ir tai, kad Kauno rajono bendruomenė jau perkopė 115 tūkstančių ribą, tuo pat metu daugėja Kauno rajono sveikatos priežiūros įstaigose prisiregistravusių gyventojų, kurių skaičius siekia beveik 70 tūkstančių.

Daugumoje pakaunės sveikatos priežiūros įstaigų įdiegtos ir jau puikiai veikia vieningų skambučių centro paslaugos, siunčiamos automatinės žinutės dėl apsilankymų pas gydytojus priminimų, aktyviai viešinamos įstaigų paslaugos socialinėje erdvėje.

Pernai buvo nemažai įkurtuvių: po remonto atidarytas Užliedžių šeimos gydytojo kabinetas, veiklą atnaujino Garliavos pirminės sveikatos centro Zapyškio padalinys, suremontuotos Domeikavos ambulatorijos patalpos, Vilkijoje atidarytas naujas slaugos ir palaikomojo gydymo skyrius, atliktas kosmetinis remontas. Kauno rajone toliau plečiamas defibriliatorių tinklas.

Garliavos sveikatos centras buvo patvirtintas Lietuvos sveikatos mokslų universiteto rezidentūros baze, todėl jau galima atliepti rezidentų poreikius ir pritraukti juos dirbti į Kauno rajoną.

Neseniai atidarytas naujas UAB „Žaliakalnio poliklinikos“ padalinys Vijūkuose.

Geri sveikatos rodikliai rodo, kad Kauno rajone yra sukurtos geresnės socialinės ir ekonominės sąlygos, sveikatos požiūriu raštingesnė bendruomenė, esame judūs, sportiški. Siekdamas didinti gyventojų sveikatos raštingumą, Lauryno Dilio vadovaujamas Visuomenės sveikatos biuras ieško inovatyvių sprendimų: įgyvendina žalingų medžiagų vartojimo prevencijos projektus, rengia profesionalių trenerių vedamas mankštas jaunimui ir senjorams, teikia konsultacijas, rūpinasi psichine sveikata. Biuras daug dirba su šeimomis, šiam tikslui sukurta bendruomenė „Auginti gera“.

Sveikatos apsaugos ministerijos inicijuotos reformos įnešė nemažai permainų į mūsų gyvenimą. Pradėjo veikti vieninga nacionalinė Greitosios medicinos pagalbos tarnyba. Vyriausybė atsižvelgė į mūsų nuomonę dėl pacientų pavėžėjimo tvarkos aprašo ir pažadėjo jį tobulinti.

„Džiugu, kad bendradarbiavimas tarp sveikatos centro įstaigų nėra tik imitacinis: vyksta ir realus bendradarbiavimas, kuriami „žalieji koridoriai“, tokie kaip mamografijos patikrų be eilės organizavimas Kauno ligoninėje, kuriami planai aktyvinti kitas profilaktikos patikras“, – dėkojo meras.

Kauno rajono mero padėkos įteiktos: UAB „Slauga ir priežiūra“ bendrosios praktikos slaugytojai Dianai Juknevičienei, UAB „Pilėnų klinika“ vaikų ligų gydytojai Astai Juknienei, Pakaunės pirminės sveikatos priežiūros centro buhalterei Jolitai Baliuckienei ir apylinkės adminitratorei Ritai Šmigelskienei, „Kauno hospiso namai“ bendrosios praktikos slaugytojai Drasutei Urbanavičienei, „Ąžuolyno šeimos sveikatos centras“ šeimos gydytojai Rasai Kavaliauskienei, Garliavos pirminės sveikatos priežiūros centro šeimos gydytojai Rasai Lapinskienei ir buhalterei Birutei Slatkevičienei, Greitosios medicinos pagalbos tarnybos Kauno rajono teritorinio skyriaus slaugos administratorei Vitalijai Jokubauskienei ir skubiosios medicinos pagalbos slaugos specialistei Vilmai Karietienei, Kauno rajono savivaldybės visuomenės sveikatos biuro Visuomenės sveikatos priežiūros specialistei Renatai Podelei, LSMUL Kauno klinikų filialo Kulautuvos reabilitacijos ligoninės bendrosios praktikos slaugytojai Mildai Mikšaitei, Vilkijos pirminės sveikatos priežiūros centro gydytojai Indrei Zablockei, UAB „Raudondvario klinika“ gydytojai odontologei Daivai Ližaitienei, Babtų šeimos medicinos centro bendrosios praktikos slaugytojai Audronei Dagilienei, UAB „Inmedica“ šeimos gydytojai Adelei Maleckienei, Jonučių šeimos sveikatos centro odontologo padėjėjai Sonatai Butavičienei, Garliavos pirminės sveikatos priežiūros centro direktoriui Mindaugui Kyguoliui, Vilkijos pirminės sveikatos priežiūros centro direktoriui Danui Bortkevičiui.



REDAKCIJA REKOMENDUOJA