PRAMOGOS
SUSIJĘ STRAIPSNIAI
Verslas2024 m. Liepos 2 d. 11:49

Pagerbti geriausi Kelmės krašto žemdirbiai

Kelmė

Kristinos Abrutienės nuotr.

Etaplius.LTŠaltinis: Kelmės rajono savivaldybė


307423

Birželio 28 d. vyko tradicinė Kelmės rajono žemdirbių šventė – padėkota Kelmės krašto žemdirbiams už jų sunkų ir prasmingą kasdienį darbą. Gražių žodžių ir linkėjimų ūkininkams negailėjo Kelmės rajono vadovai, šventės svečiai. Vasariška tradicinė rajono žemdirbių šventė vyko ūkininko Edmundo Baracevičiaus ūkyje.

Pagrindinis šventės akcentas – konkurso „Metų ūkis 2024“ laimėtojų ir dalyvių apdovanojimai. Šio konkurso tikslas – skatinti pažangų ūkininkavimą, siekti gamybos efektyvumo, skleisti gerąją ūkių praktiką.

Konkurso „Metų ūkis 2024“ laimėtojais tapo Birutė ir Egidijus Andriuliai, Vaiguvos seniūnijos ūkininkai, kurie buvo apdovanoti už tikslo žinojimą ir tvirtą jo siekimą – už augalininkystės ūkio plėtrą taikant šiuolaikines technologijas. Antroji vieta skirta Benitai ir Tadui Butkams, Kelmės apylinkių seniūnijos ūkininkams, už darbštumą, jaunatvišką ryžtą plėtojant augalininkystės ūkį. Trečioji vieta atiteko Donatui Meškauskui, Kukečių seniūnijos ūkininkui, už ūkininkavimo tradicijų tęstinumą ir efektyvų augalininkystės ūkio valdymą.

Konkurso „Metų ūkis 2024“ I–III vietų laimėtojams padėkas ir apdovanojimus įteikė Kelmės rajono savivaldybės vicemeras Kęstutis Bilius. Vicemeras taip pat įteikė padėkas Raimondai ir Edmundui Baracevičiams, Kelmės apylinkių seniūnijos ūkininkams, už augalininkystės ūkio plėtrą, gamybinės bazės tobulinimą ir kantrų kasdieninį darbą; Onai ir Edvardui Alfonsui Remeikiams, Kelmės apylinkių seniūnijos ūkininkams, už kantrų ilgametį darbą puoselėjant augalininkystės ūkį; Justei ir Ričardui Vaičiuliams, Kelmės apylinkių seniūnijos ūkininkams, už jaunatvišką entuziazmą, pasiryžimą ir nuoširdų atstovavimą žemdirbių interesams.

Šventės dalyvius pasveikino Kelmės rajono savivaldybės administracijos direktorė Danutė Laivienė ir įteikė padėką Violetai Guščikienei, Kelmės apylinkių seniūnijos specialistei žemės ūkiui, už nuoširdžią ir profesionalią pagalbą seniūnijos žemdirbiams.

Žemdirbius pasveikino, gražius linkėjimus bei pažadus išsakė Kaimo reikalų komiteto pirmininkas Viktoras Pranckietis.

Kelmės rajono ūkininkų sąjungos pirmininkas Martynas Puidokas padėkojo konkurso „Metų ūkis 2024“ dalyviams ir visiems rajono žemdirbiams už darbštumą, puoselėjamus ūkius ir padėkos raštais apdovanojo Jolitą ir Donatą Bandžiukus už aktyvią ir reikšmingą veiklą Kelmės rajono ūkininkų bendruomenėje bei tvarių ūkininkavimo sprendinių taikymą ūkyje; Vitaliją Laurutytę ir Vytautą Mačiūną už sumanumą apjungiant žemės ūkio ir miškininkystės veiklas bei lyderystę, įgyvendinant bendruomenių iniciatyvas; Raimondą ir Edmundą Baracevičius už svarų indėlį organizuojant konkurso „Metų ūkis 2024“ šventę ir aktyvų prisidėjimą prie Kelmės rajono ūkininkų sąjungos veiklos; Brigitą ir Paulių Maziliauskus už pienininkystės ūkio puoselėjimą ir aktyvų dalyvavimą Kelmės rajono ūkininkų sąjungos veikloje; Agnę ir Mindaugą Makauskus už drąsą kurti paukštininkystės ūkį ir nuosaikų ūkio modernizavimą bei nuolatinę kritiką ūkininkų sąjungai, kuri skatina tobulėti; Ireną ir Stanislovą Sabaliauskus už darbštumą ūkininkaujant, atsidavimą kaimo bendruomenės veiklai ir Kelmės krašto puoselėjimą.

Šventėje dalyvavo ir rajono ūkininkus pasveikino Lietuvos ūkininkų sąjungos pirmininkas Raimundas Juknevičius, Radviliškio krašto ūkininkų sąjungos pirmininkas Ignas Hofmanas, Nacionalinės mokėjimo agentūros Šiaulių paramos administravimo skyriaus vyr. specialistas Algirdas Steponkevičius, LŽŪKT Kelmės biuro vadovė Bronė Vaičiulienė, žemdirbius aptarnaujančių įmonių atstovai.

Šventę vedė ir dalyviams gerą nuotaiką kūrė laidų vedėja ir dainininkė Laima Tamulytė-Stončė.