PRAMOGOS
SUSIJĘ STRAIPSNIAI
Mokslas2024 m. Liepos 22 d. 20:36

Pagerbti abiturientai šimtukininkai ir juos išugdę mokytojai

Marijampolė

Vidos Vaškevičienės nuotr.

Vida VaškevičienėŠaltinis: mmm.lt


310755

Marijampolėje gyvuoja graži tradicija – kasmet pagerbiami geriausių rezultatų pasiekę abiturientai bei jų mokytojai. Šiemet rezultatai ypač džiugūs – 31-o savivaldybės moksleivio žinios įvertintos 53 šimtukais. Moksleiviams jų pasiekti padėjo 20 mokytojų.

Praėjusiais metais šimto balų įvertinimo buvo perpus mažiau – 28. Daugiausiai gabių žmonių – 21-ą – į naują gyvenimo etapą išleido Rygiškių Jono gimnazija. Marijonų gimnazijoje šimto balų įvertinimą brandos egzaminų sesijoje gavo – 9 abiturientai. Sūduvos gimnazija didžiuojasi 1 šimtukininku. Daugiausiai – net 5 šimtukus – pelnė Rygiškių Jono gimnazijos moksleivis Šarūnas Sinkevičius. Marijampolės kultūros centro Dailės galerijoje surengtoje šventėje gabiausius moksleivius ir juos ugdžiusius mokytojus sveikino valdžios atstovai. Jie abiturientams linkėjo, kad šimtukai atvertų naujus kelius ir kvietė sugrįžti į Marijampolę.

„Pagal rezultatus, kuriuos Jūs pademonstravote, matosi, kad virš Jūsų – tik dangus. O visa kita Jūs galite, jeigu norėsite. Tik pirmyn. Sveikinu ir nuoširdžiai dėkoju mokytojams, nes labiausiai rezultatai priklauso nuo pedagogų“, – teigė Marijampolės savivaldybės meras Povilas Isoda.

„Marijampolė yra garsi daugybe asmenybių, o šimtukas apibrėžia tapti kažkuo panašiu į tas asmenybes. Linkiu, kad įstotumėte į pačias geriausias studijas, nes turite tokią galimybę. O po studijų ir darbinių patirčių linkiu sugrįžti į Marijampolę, nes miestui Jūsų reikia“, – linkėjo LR Seimo narys Andrius Vyšniauskas.

Geriausiems abiturientams meras įteikė padėkas, dovanas ir pinigines premijas. Viena iš pagerbtųjų – Viltė Lobinaitė, pelniusi net 4-is šimto balų įvertinimus.

„Jausmas – nerealus. Labai sudėtinga nusakyti tą euforiją, kuri užplūdo, kai pamačiau rezultatus. Gerus rezultatus lėmė darbas, disciplina, mokytojai, kurie gebėjo motyvuoti ir pavertė mokymąsi malonumu. O toliau ir studijos. ir gyvenimas – Lietuvoje. Studijuosiu mediciną“, – savo sėkmės priežastis ir ateities planus atskleidė šimtukininkė Viltė Lobinaitė.

Padėkota ir mokytojoms, kurių pastangų, kantrybės ir profesionalumo dėka moksleiviai puikiai įveikė brandos egzaminų sesiją. Šiemet, kaip ir pernai, net 10 šimtukininkų paruošė Rygiškių Jono lietuvių kalbos ir literatūros mokytoja Violeta Žebrauskienė. Jos teigimu, puikius rezultatus lemia darbas.

„Darbas mokytojo, mokinio ir pasitikėjimas vienas kitu. Kiekvienas mokytojas turi savo sistemą – tuos pačius dalykus mes galime perteikti visiškai skirtingai. Metodai lyg ir tie patys, knygos tos pačios. Mokiniai žinodami, kad gali pas šitą mokytoją pasiekti geriausių rezultatų, nori ateiti ir daro viską taip, kaip aš prašau“, – sėkmės formulę atskleidė Rygiškių Jono gimnazijos lietuvių kalbos ir literatūros mokytoja Violeta Žebrauskienė.

Beje, šimtukininkų mokytoja pastebi, kad pastaraisiais metais išsilavinimas yra nuvertintas. Mat dalis jaunų žmonių mano, kad sėkmingai galima gyventi ir be mokslo pasiekimų.