PRAMOGOS
SUSIJĘ STRAIPSNIAI
Veidai2024 m. Spalio 23 d. 15:17

Padėkota Šiaulių miesto fotografui Grantui Andruškai

Šiauliai

Alaina BosėŠaltinis: Šiaulių miesto savivaldybė


325505

Šiaulių miesto meras Artūras Visockas į susitikimą pakvietė Šiauliuose išgarsėjusį jauną fotografą Grantą Andrušką. Socialinėje erdvėje jau kuris laikas plinta žavios šiauliečių nuotraukos, fotografas sako, kad taip jis siekia atkleisti Saulės miesto žmonių unikalumą bei paraginti juos vis dažniau išeiti į bulvarą.

Šypsenos šiauliečių veiduose

Jaunuolis pasakojo, kad fotografija jis susidomėjo būdamas vos 12-os metų, mokykloje lankė fotografijos būrelį, o kurį laiką su draugu jis kūrė ir trumpus filmukus. Pasiekti rezultatai skatino gilinti žinias, o šiandien jau galima džiaugtis ir rezultatais – milijoninėmis darbų peržiūromis.

„Fotografija yra nepaprastai svarbi miesto dalis: per šią meno formą garsėja Šiaulių vardas, žmones šypsosi atradę save nuotraukose, o svarbiausia, kad vis daugiau jų nori išeiti pasivaikščioti į miestą. Esu labai dėkingas, kad užsiimate šia veikla“, – Grantui dėkojo Šiaulių miesto meras, kuris dažnai pabrėžia fotografų svarbą visuomenėje.

A. Visockas taip pat stebėjosi, kad šis jaunuolis ne tik puikus fotografas, bet ir sportininkas! G. Andruška – Lietuvos karate čempionas, o jį treniruoja karate klubo „Tori“ vadovas Andrius Macijauskas. Dar praėjusį mėnesį šis klubas šventė 30-ąjį veiklos jubiliejų.

Šiauliai – fotografijos miestas

Jaunuolis džiaugiasi, kad populiariausios jo nuotraukos pritraukia tūkstančius reakcijų, o viena iš jų jau peržiūrėta net 600 tūkst. kartų. Pasak vaikino nuotraukų unikalumas gimsta iš savitumo, žmogus gali puikiai gebėti valdyti fotoaparatą, tačiau ne visi gali matyti tai, ką reikia už užfiksuoti.

„Jei mes su kokia nors žinute bandytumėme pasiekti tiek žmonių – to kaina būtų labai didelė, tačiau Jūs šį stebuklą kuriate laisva valia, tiesiog vedamas patriotiškumo miestui“, – išgirdęs jaunojo fotografo suregeneruojamus peržiūrų skaičius stebėjosi vicemeras Justinas Švėgžda.

A. Visockas šmaikštavo nesistebintis, kad Šiauliuose užauga tokie žmonės kaip G. Andruška, juk Šiauliai vienintelis miestas Lietuvoje, turintis specializuotą fotografijos istorijos, meno ir technikos muziejų.

Iki susitikimo bulvare!

Fotografas, dirbdamas, mieste praleidžia mažiausiai po keletą valandų, tiesa, kuriuo metu jis pasirodys bulvare – įprastai neatskleidžia. Visgi, susitikimo pabaigoje draugiškai nuspręsta, kad šį kartą jis padarys išimtį ir visų, kurie savo nuotrauką norėtų išvysti socialiniuose tinkluose, Šiaulių bulvare lauks jau šį penktadienį (spalio 25 d.), nuo 15 val. iki 17 val.