PRAMOGOS
SUSIJĘ STRAIPSNIAI
Kultūra2024 m. Rugpjūčio 21 d. 15:00

Padėkota Alytaus miestui Dainų šventėje atstovavusiems kolektyvams ir tautodailininkams

Alytus

Etaplius.LTŠaltinis: Alytaus miesto savivaldybė


314871

Pasibaigus atostogų laikotarpiui į Alytaus miesto savivaldybę pakviesti šimtmetį minėjusioje Dainų šventės „Kad giria žaliuotų“ Alytaus miestui atstovavusių kolektyvų vadovai, tautodailininkai ir koordinavimo grupės nariai.

Šimtmečio dainų šventėje Alytaus miestui atstovavo 15 meno kolektyvų, 6 tautodailininkai ir 9 koordinavimo grupės nariai, iš viso apie 500 alytiškių.

„Ši Dainų šventė buvo kaip niekad graži. Alytaus miestas didžiavosi Dainų šventėje pasirodžiusiais kolektyvais. Matėme jus televizijos ekranuose, šventės vietoje, matėme nuotraukas socialiniuose tinkluose, jūsų emocijas. Pasiruošimas Dainų šventei netruko mėnesį, tam buvo ruoštasi daugybę metų. Džiaugiuosi, kad šiai šventei jūs netgi susigrąžinote emigrantus, kurie kartu šoko ar dainavo. Jūs buvote tarsi vienas kumštis, kuris suvienijo Alytaus miestą“, – dėkodamas susirinkusiems sakė Alytaus miesto savivaldybės meras N. Cesiulis.

Susitikimo metu Alytaus miesto savivaldybės vicemerė J. Šukevičienė pasidžiaugė galimybe gyvai stebėti tiek pasiruošimo Dainų šventei procesą, tiek ir Alytaus miesto kolektyvų pasirodymus šventėje: „Aš tikiu, kad šis susitikimas jums yra ta akimirka, kai mintimis ir jausmais jūs galite sugrįžti į tas Dainų šventės dienas, nors ir žinau, kad tuomet nuovargis darė savo, ir galbūt buvo tokių minučių, kai patys sau sakėte „niekada daugiau“, vis tik džiaugsmas ir vienybė laimėjo, nes taip tiesiog visuomet nutinka.“

Alytaus miesto savivaldybės vadovai kolektyvų vadovams įteikė Nacionalinio kultūros centro medalius, o visiems susirinkusiems – Alytaus miesto savivaldybės mero N. Cesiulio pasirašytas padėkas ir atminimo dovanas. Susitikimo metu taip pat padėkota UAB „Kautra“ Alytaus filialo vadovams ir vairuotojams bei Alytaus poliklinikos medicinos darbuotojams.

Prie alytiškių dalyvavimo prisidėjo ir Alytaus kraštotyros muziejus – muziejaus darbuotojai Dainų šventės eisenai sukūrė šiaudinius reketukus, stebules ir Folkloro dienai iš muziejaus fondų patikėjo dzūkišką divoną.