PRAMOGOS
SUSIJĘ STRAIPSNIAI
Aktualijos2024 m. Liepos 5 d. 13:59

Pacientų pavėžėjimo paslauga Kalvarijos savivaldybės gyventojams

Kalvarija

Freepik.com nuotr.

Etaplius.ltŠaltinis: Kalvarijos savivaldybė


308029

Nuo liepos 1 d. visoje Lietuvoje pradėta teikti pacientų pavėžėjimo paslauga. Paslauga teikiama pacientui nuvykti į asmens sveikatos priežiūros įstaigas ir (ar) grįžti iš jų. Pavėžėjama ir grįžtant iš skubios pagalbos skyriaus.

Savivaldybių lygmens nespecializuotam pavėžėjimui priskiriamas tik hemodializių pacientų pavėžėjimas. Kalvarijos savivaldybėje hemodializuojamų pacientų pavėžėjimą organizuoja Kalvarijos savivaldybės asmenų su negalia draugija, adresu: Sodų g. 3, Kalvarija, tel. +370 343 21271.

Kitais atvejais pavėžėjimas bus priskiriamas valstybės lygmeniui, už jo organizavimą atsakinga Greitosios medicinos pagalbos tarnyba.

Pavėžėjimo paslauga yra skirta gyventojams, kuriems:

Nustatytas 55 procentų ar mažesnis dalyvumo lygis ir kurie turi teisę į priemokas už kompensuojamuosius vaistus dėl nepakankamų pajamų;
Nustatytas neįgalumo lygis ir kurie turi teisę į priemokas už kompensuojamuosius vaistus dėl nepakankamų pajamų;
75 metų bei vyresniems asmenims, kurie turi teisę į priemokas už kompensuojamuosius vaistus dėl nepakankamų pajamų;
Asmenims, kuriems pavėžėjimo paslauga yra reikalinga dėl sveikatos būklės.

Pavėžėjimo paslauga užskoma trumpuoju telefono numeriu 1808. Daugiau informacijos – interneto svetainėje.

Linijos operatorius, patikrinęs, ar pacientas turi teisę gauti paslaugą, skiria jo poreikius atitinkančią transporto priemonę, suderina pavėžėjimo laiką. Pavėžėjimo paslauga yra planinė, ją užsakyti reikia ne anksčiau kaip prieš mėnesį ir ne vėliau nei prieš dvi darbo dienas.

Užsakyti pavėžėjimo paslaugą gali ne tik pats pacientas, bet ir jį lydintis asmuo, socialinis darbuotojas, šeimos narys, sveikatos priežiūros specialistas ar kitas žmogus. Kartu su pacientu užsakytu transportu gali vykti ir jį lydintis asmuo ar net šuo vedlys.

Kalvarijos savivaldybės gyventojai visais klausimais dėl pavėžėjimo gali kreiptis į Kalvarijos savivaldybės asmenų su negalia draugiją, tel. +370 343 21 271 ir Kalvarijos savivaldybės administracijos Sveikatos reikalų koordinatorę (vyr. specialistę) Sigutę Matulevičiūtę-Jodelienę, tel. +370 658 23 531, el. p. sigute.matuleviciute@kalvarija.lt.

Daugiau informacijos apie pavėžėjimą galite rasti čia.