PRAMOGOS
SUSIJĘ STRAIPSNIAI
Aktualijos2024 m. Birželio 7 d. 09:19

P. Kriaučiūno viešojoje bibliotekoje nauja knygų paėmimo ir grąžinimo savitarnos sistema

Marijampolė

Marijampolės savivaldybės nuotr.

EtapliusŠaltinis: Marijampolės savivaldybė


303865

Marijampolės P. Kriaučiūno viešojoje bibliotekoje pristatyta savitarnos sistema, kuri leis lankytojams knygas pasiimti ir grąžinti savarankiškai. Savitarnos sistemos pristatymą pradėjo nuotaikingas Mimų teatras, kuris pristatė įrenginio naudojimosi galimybes.

Renginyje dalyvavo Marijampolės savivaldybės meras Povilas Isoda, vicemerai Artūras Visockis ir Agnė Pavelčikienė, Savivaldybės tarybos nariai Alvydas Zdanys ir Irena Lunskienė ir Savivaldybės administracijos Švietimo, kultūros ir sporto skyriaus vedėjas Nerijus Mašalaitis.

Ši savitarnos sistema sudaryta iš įrenginių, kuriuose naudojama identifikavimo radijo bangomis technologija, 2 vartelių knygų apsaugos sistemos komplektai, 6 personalo darbo vietos komplektai, 2 knygų išdavimo ir grąžinimo savitarnos įrenginiai, 2 belaidžiai inventorizavimo įrenginiai, knygų apsaugos elementų ir sistemos valdymo, monitoringo ir diagnostikos programinės įrangos. Visi sistemos įrenginiai yra sujungti į vieningą bibliotekos procesų automatizavimo, savitarnos ir leidinių apsaugos sistemą, integruota su LIBIS.

Pasak P. Kriaučiūno viešosios bibliotekos specialistų, „Skaitytojas, turėdamas LIBIS pažymėjimą, gali daug greičiau ir patogiau naudotis bibliotekos fondais, yra užtikrinamas skaitytojo naudojimosi paskyra privatumas. Skaitytojas be bibliotekos darbuotojos pagalbos pats gali išsirinkti ir įforminti išsinešti norimą leidinį, jį grąžinti pačiam skaitytojui patogiu laiku. Galima išsispausdinti ir čekį su informacija“. Šie privalumai papildo ir taip platų bibliotekos teikiamų paslaugų spektrą. Bibliotekos personalas vietoj leidinių išdavimo ar grąžinimo rutininių procedūrų gali suteikti skaitytojui papildomas reikiamas konsultacijas, padėti surasti ir išsirinkti norimą leidinį ar kitą informacijos šaltinį, daugiau laiko skirti projektinei veiklai, kurti naujas paslaugas skaitytojams.

Marijampolės savivaldybės meras P. Isoda vienas pirmųjų išbandė savitarnos sistemą ir džiaugėsi inovacijų diegimu bibliotekoje. „Džiaugiuosi visomis inovacijomis ir naujomis paslaugomis, kurios yra prieinamos mūsų savivaldybės gyventojams. Biblioteka siūlo vis daugiau naujovių ir idėjų, kurios ne tik kviečia sugrįžti esamus lankytojus, bet ir apsilankyti naujus. Dėkoju bibliotekos direktorei Daivai Kirtiklienei ir visam bibliotekos kolektyvui už tai, kad nenustojate stebinti ir džiuginti marijampoliečių su naujais projektais ir naujomis paslaugomis, kurios pritaikytos tiek jaunimui, tiek vyresniems skaitytojams“.


Foto galerija: