REDAKCIJA REKOMENDUOJA
SUSIJĘ STRAIPSNIAI
Kriminalai2024 m. Gegužės 15 d. 11:16

P. Gražuliui gresia byla dėl sovietinių simbolių demonstravimo, pakviestas į policiją pateikė uniformą (papildyta)

Lietuva

BNS Fotobanko nuotr.

Ingrida SteniulienėŠaltinis: ELTA


301238

Buvusiam Seimo nariui Petrui Gražuliui policija yra pradėjusi administracinę teiseną dėl sovietinių simbolių demonstravimo.

Trečiadienį dėl šios administracinės teisenos ekspolitikas buvo pakviestas į Vilniaus apskrities vyriausiąjį policijos komisariatą.

„Pakviestas medžiagos nagrinėjimui pagal Administracinių nusižengimų kodekso 524 straipsnį”, – Eltai sakė policijos atstovas Tomas Bražėnas.

Pasak jo, P. Gražulio buvo prašoma į policiją atnešti įrodomąją medžiagą, uniformą, kurią jis turėjo pernai spalio 26 dieną mitingo metu.

Už sovietinės simbolikos demonstravimą įstatymas numato baudą nuo 300 iki 700 eurų.

Tautos ir teisingumo sąjunga trečiadienį pranešė, kad jos vadovas P. Gražulis į Vilniaus apskrities vyriausiąjį policijos komisariatą neš uniformą, kurią norėjo dovanoti Seimo pirmininkei Viktorijai Čmilytei-Nielsen, o jam dėl šios uniformos keliama dar viena byla.

„Nunešiau uniformą Čmilytės senelio, tankisto, ir perdaviau. Jie dabar atliks ekspertizę, veš į Maskvą ar kur, ar čia senelio uniforma, aš taip galvoju“, – po apsilankymo policijos komisariate Eltai sakė P. Gražulis.

Jis teigė, kad šią uniformą per mitingą pernai perdavė kažkoks asmuo, jis paprašė šią, jo žodžiais, senelio uniformą įteikti Seimo pirmininkei V. Čmilytei-Nielsen.

„Nuėjau į Seimą ir įteikiau. Dabar man pradėtas tyrimas. Bet aš sovietinių simbolių nedemonstruoju, aš vykdžiau valią žmogaus“, – Eltai sakė buvęs politikas.

Vilniaus apygardos teismas nagrinėja P. Gražulio baudžiamąją bylą, joje jis kaltinamas LGBTQ žmonių niekinimu, galimas nusikaltimas įvykdytas 2022 m. gegužę parlamente, Seimui svarstant Civilinės sąjungos įstatymo projektą.

Praėjusių metų gruodį Seimas panaikino šiurkščiai Konstituciją pažeidusio ir Seimo nario priesaiką sulaužiusio P. Gražulio mandatą.

Mandato netekusiam parlamentarui 10 metų uždrausta kandidatuoti į Seimą. Šį sprendimą parlamentas priėmė, atsižvelgdamas į Konstitucinio Teismo verdiktą, kuriuo buvo nuspręsta, kad P. Gražulis, balsuodamas už socialdemokratą Liną Jonauską, pažeidė Konstituciją.



REDAKCIJA REKOMENDUOJA