PRAMOGOS
SUSIJĘ STRAIPSNIAI
Aktualijos2024 m. Liepos 19 d. 10:49

Oro uostai, bankai ir įmonės visame pasaulyje praneša apie problemas dėl „Windows“ klaidos

Pasaulis

Pexels.com nuotr.

BNSŠaltinis: BNS


310376

Oro uostai, bankai ir įmonės visame pasaulyje penktadienį praneša apie technines problemas dėl operacinės sistemos „Windows“ klaidos.

Apie problemas pranešta JAV, Jungtinėje Karalystėje, Vokietijoje, Indijoje, Naujojoje Zelandijoje, Australijoje ir kitur.

Pagrindinės JAV oro linijų bendrovės, įskaitant „Delta“, „United“ ir „American Airlines“, dėl problemų sustabdė skrydžius, pranešė CNN.

Berlyno oro uostas pranešė, kad „dėl techninių problemų vėluos registracija į skrydžius“, jie kuriam laikui sustabdyti.

Be to, dėl gedimo penktadienio rytą britų televizijos kanalas „Sky News“ negalėjo vykdyti transliacijos.

Apie IT problemas penktadienį paskelbė ir didžiausia Jungtinės Karalystės geležinkelių operatorė, taip pat – Australijos bendrovės, įskaitant nacionalinį transliuotoją ABC.

Melburno oro uostas įspėjo keleivius apie „pasaulinę technologinę problemą, kuri turi įtakos kai kurių oro linijų registracijos procedūroms“, ir patarė keleiviams „skirti šiek tiek daugiau laiko registracijai“.

Internete paskelbtose nuotraukose matyti didelės eilės Sidnėjaus oro uoste. Naujienų agentūrai AFP jo administracija pranešė, kad buvo sutrikdyta kai kurių oro linijų veikla ir terminalo paslaugos.

Tuo metu Jungtinių Valstijų technologijų milžinė „Microsoft“ penktadienį pranešė, kad kilus paslaugų teikimo problemoms ėmėsi „poveikio mažinimo veiksmų“.

„Mūsų paslaugos vis dar nuolat tobulinamos, o mes toliau imamės poveikio mažinimo veiksmų“, – sakoma bendrovės pranešime socialiniame tinkle „X“.

Sutrikimo priežastis, tikslus pobūdis ir mastas kol kas nėra aiškūs. „Microsoft“ savo pranešimuose leido suprasti, kad situacija gerėja, tačiau pasaulyje vis dar pranešama apie didėjančius sutrikimus.