REDAKCIJA REKOMENDUOJA
SUSIJĘ STRAIPSNIAI
Karas Ukrainoje2024 m. Liepos 4 d. 12:21

Oro gynybos sistema „Patriot“ pasiteisino: nuo 2023-iųjų gegužės Ukrainos sostinės nepasiekė nė viena Rusijos raketa „Kinžal“

Pasaulis

Raketa. Youtube.com stop kadras

Viljama SudikienėŠaltinis: ELTA


307816

Visos Rusijos balistinės raketos „Kinžal“, paleistos į Ukrainos sostinę po 2023 m. gegužės, kai šalis gavo oro gynybos sistemą „Patriot“, buvo sėkmingai perimtos. Iš viso priešas paleido į Kyjivą daugiau nei 20 raketų „Kinžal“, interviu „Ukrinform“ sakė Ukrainos oro pajėgų 96-osios priešlėktuvinių raketų brigados vadas pulkininkas Serhijus Jariomenka

„Kai dirbame prieš balistines raketas, mums nesvarbu, ar tai Kh-47M, „Kinžal“, „Iskander-M“, 48N[6DM] (raketa, paleidžiama iš sistemos S-400), ar „Cirkonas“, paleistas iš sistemos „Bastion“. Mums tai pirmiausia balistinis taikinys. Vėliau analitikai ir ekspertai, remdamiesi tam tikromis charakteristikomis ir rastomis nuolaužomis, tiksliai nustato, koks tai buvo oro taikinys. Pasakysiu viena: visi „kinžalai“, paleisti į Ukrainos sostinę nuo tada, kai buvo paskelbta, kad kovinėje parengtyje budi gynybos sistema „Patriot“, buvo sėkmingai perimti. Nuo 2023 m. gegužės pradžios nė viena balistinė raketa mūsų šalies sostinėje savo tikslo nepasiekė. Į Kyjivą buvo paleista daugiau nei 20 raketų „Kinžal“, visos jos buvo sėkmingai perimtos“, – sakė S. Jariomenka.

Paklaustas, kodėl Rusija dabar nustojo aktyviai bombarduoti Kyjivą, jis paaiškino, jog taip atsitiko ne dėl to, kad Ukrainos pajėgos veiksmingai atremia atakas. „Rusija, remdamasi turimomis priemonėmis, nustato objektų, kuriems reikia smogti, sąrašą. Galbūt šiuo laikotarpiu ji domisi kitais objektais. Tačiau į svarbius valstybės objektus Kyjivo srityje taip pat nuolat taikomasi. Tokiems iššūkiams rengiamės kiekvieną dieną, kiekvieną sekundę, bet kuriuo paros metu“, – sakė brigados vadas.

Pasak S. Jariomenkos, veiksmingiausia kova su Rusijos valdomomis aviacinėmis bombomis yra naikinti šių bombų nešėjus. „Jei nebus nešėjo, nebus ir valdomos aviacinės bombos. Turime ginklų, galinčių tai padaryti, bet gana nedaug. Šiam tikslui mums reikia ginklų, priešlėktuvinių valdomų raketų“, – sakė jis.



REDAKCIJA REKOMENDUOJA