PRAMOGOS
SUSIJĘ STRAIPSNIAI
Sportas2024 m. Birželio 25 d. 14:12

„ORLEN Lietuva-Mažeikių ASK“ triumfas Žemaitijos ralyje

Mažeikiai

Autorių nuotr.

Vidas StankusŠaltinis: „Santarvė“ inf.


306372

Automobilių sporto klubo „ORLEN Lietuva-Mažeikių ASK“ lenktynininkai išvengė technikos gedimų ir sėkmingai pasirodė bei triumfavo antrajame Lietuvos automobilių ralio čempionato etape.

Kovojo dėl aukštų vietų

Savaitgalį Kelmėje vykusiame antrajame Lietuvos automobilių ralio čempionato etape „Žemaitijos ralis 2024“ startavo 68 ekipažai, tačiau dėl avarijų ir technikos gedimų finišo nepasiekė 23 ekipažai.

Net ir tokio patyrusio lenktynininko kaip Vaidotas Žala vairuojamas automobilis šiame etape vertėsi. Tai liudija, kad čia visi kovojo dėl aukštų vietų, o trasa buvo sudėtinga, su daug žvyrkelių. Laimei, mūsų ekipažai šį kartą važiavo sėkmingai ir mūsų klubas, nugalėjęs komandinėje įskaitoje, po dviejų etapų yra pirmenybių lyderis“, – sakė klubo vadovas Vitalijus Plastininas.

Sėkmingiausiai iš „ORLEN Lietuva-Mažeikių ASK“ klubo narių važiavo Lino Vaškio ir Lauryno Paškevičiaus ekipažas, kuris savo klasėje iškovojo pirmąją vietą, o bendroje ralio įskaitoje buvo septintas. Šeštas bendroje įskaitoje liko Nedo Radišausko ir Justo Vičiūno ekipažas, savo klasėje užėmęs ketvirtą vietą. Antras vietas savo klasėse iškovojo Ramūno ir Tito Čapkauskų bei Aro Kvedaro ir Karolio Gedgaudo ekipažai – pastarieji lenktynininkai triumfavo jaunųjų lenktynininkų „Junior“ įskaitoje.

Antrajame Baltijos šalių žiedinių varžybų etape klubui „ORLEN Lietuva-Mažeikių ASK“ atstovavęs Artūrs Šimins, važiavęs automobiliu „Peugeot“, savo klasėje iškovojo pirmąją vietą. Nuotr. iš klubo archyvo

Kitas etapas – Mažeikiuose

Tomis pat dienomis Rygoje vyko Baltijos šalių žiedinių varžybų čempionato antrasis etapas, kuriame sprinto varžybose „BTC 4“ klasėje dalyvavęs klubo „ORLEN Lietuva-Mažeikių ASK“ atstovas Artūrs Šimins iškovojo nugalėtojo titulą. Į žiedines lenktynes mažeikiškiai sportininkai grįš rugpjūtį, kai dalyvaus etape Piarnu mieste Estijoje.

Lietuvos automobilių ralio čempionato trečiasis etapas atvyksta į Mažeikius, čia liepos 12–13 dienomis vyks „ORLEN Lietuva 2024“ lenktynės.

Kaip sakė V. Plastininas, etape bus trylika greičio ruožų, varžybos vyks Mažeikių rajono keliais, bus važiuojama ir kaimyniniame Telšių rajone, tačiau iškilmingas etapo atidarymas ir uždarymas vyks mūsų mieste.

Planuojama, kad namuose „ORLEN Lietuva-Mažeikių ASK“ komandai atstovaus penki arba šeši ekipažai.