PRAMOGOS
SUSIJĘ STRAIPSNIAI
Veidai2024 m. Birželio 3 d. 20:50

Ordino „Už nuopelnus Lietuvai“ medaliu apdovanotas veliuonietis Antanas Mišeika

Jurbarkas

A. Mišeika su G. Nausėda. Lietuvos Respublikos Prezidento kanceliarijos nuotr.

EtapliusŠaltinis: LR Prezidentūra


303383

Lietuvos Respublikos Prezidentas Gitanas Nausėda artėjančios Tėvo dienos proga ordino „Už nuopelnus Lietuvai“ medaliu už nuopelnus tėvystei, globai ir rūpybai, už atsakingumą ir įkvepiantį pavyzdį apdovanojo devynis tėvus ir globėjus.

Tarpe apdovanotųjų buvo ir veliuonietis Antanas Mišeika. Vaikystėje likęs našlaičiu, netekęs savo tėvų ir užaugęs globos namuose, A. Mišeika savo paties keturiems vaikams rodė pavyzdį, kaip pasitikint savo jėgomis ir protu reikia kurti gyvenimą.

„Tėvystė – viena svarbiausių žmogaus gyvenime užduočių – ryškiausiai šviečia tuomet, kai yra priimama su didele atsakomybe ir meile vaikui. Kaip neatšaukiamas žmogaus ryšio su žmogumi liudijimas ji geba pasiekti kiekvieną širdį“, – kreipdamasis į apdovanojimų ceremoniją susirinkusius tėčius sakė šalies vadovas.

Prezidento iniciatyva prieš trejus metus buvo priimtos Valstybės apdovanojimų įstatymo pataisos, kurios leidžia valstybei išreikšti padėką ir pagarbą už nuopelnus auginant ir ugdant vaikus ne tik mamoms, bet ir tėčiams.

Lietuvos Respublikos Prezidento kanceliarijos informacija ir nuotraukos (autorius Eitvydas Kinaitis)