PRAMOGOS
SUSIJĘ STRAIPSNIAI
Šiaulių televizija2024 m. Gegužės 13 d. 17:56

Orai šiltyn, vaikų patiriamų traumų – daugyn: kaip apsaugoti savo atžalas?

Šiauliai

EtapliusŠaltinis: Šiaulių televizija


301053

Vis labiau šylant orams pamažu įsibėgėja ir trauma sezonas. Anot Respublikinės Šiaulių ligoninės gydytojų, šiemet jų daugiau nei ankstesniais metais. Ypač – vaikų. Tarp sumušimų, lūžių fiksuoti ir gyvatės įkandimo atvejai. Tačiau pastarieji atvejai pasitaiko gana retai.

„Mums, chirurgams ir traumotologams, prasidėjo tas darbymetis ir kol kas matome tas pačias tendencijas kaip ir jau kelintus metus iš eilės. Tai yra paspirtukai, dviračiai ir batutai. Juos galime vadinti TOP trys priemonėmis, su kuriomis daugiausiai trauma patiria vaikai. Turėjome ir skaudžių trauma, susijusių su keturračiais, žoliapjovėmis. Tokių trauma irgi būna. Laimė, vaikų amžiuje dominuoja sumušimai, lūžimai – tos vadinamos lengvesnės traumos, bet skyrius yra pilnas tokių atvejų, kuris reikalauja operacinio gydymo, – pasakoja Moters ir vaiko klinikoje, Respublikinėje Šiaulių ligoninėje dirbantis vaikų chirurgas Benediktas Jonuška.

Apie situaciją plačiau sužinokite ir gydytojo patarimus, padėsiančius vaikams išvengti traumų, daugiau sužinokite žiūrėdami „Šiaulių televizijos“ paruoštą vaizdo reportažą.