PRAMOGOS
SUSIJĘ STRAIPSNIAI
Sportas2024 m. Rugpjūčio 14 d. 15:18

Olimpinės bronzos laimėtojas Aurimas Lankas atsisveikina su profesionaliu irklavimu

Šiauliai

Viena didžiausių karjeros pergalių. Edvinas Ramanauskas (kairėje) ir A. Lankas Rio de Žaneiro olimpinėse 2016 m.

EtapliusŠaltinis: Etaplius.LT


314057

Šiaulietis Aurimas Lankas baigia profesionalaus irkluotojo karjerą. Apie tai 25-erius metus sportui atidavęs Rio de Žaneiro olimpinių žaidynių bronzos medalio laimėtojas pranešė savo paskyroje socialiniame tinkle.

“Šiaip ar taip, daugelis už savo karjerą dėkingi vienam ar keletui asmenų, kurie sudarė tam sąlygas namuose”. (Thiels, Cornelia)

Nors šiam sprendimui brendau jau kuris laikas, vis tiek nėra lengva rašyti, jog tariu SUDIE kaip profesionalus sportininkas vienai didžiausių savo gyvenimo meilių – irklavimo sportui.

Sportui atidaviau daugiau nei 25 savo gyvenimo metus. Dar būdamas vienuolikmetis pradėjau sukti ratus Talšos ežero pakrantėse paskatintas tėčio Antano. Tada sutikau ir savo “antrą žmoną” Edviną su kuriuo nukeliavom ir iki Olimpo bei iki šiol maišome to paties ežero vandenį.

Niekada nebuvau “super turbo” gabumų ar išskirtinumo sportininkas, bet visa ką dariau dariau su didele meile ir atsidavimu. Žinoma, labiausiai didžiuojuosi kartu su Edvinu iškovotu kol kas vieninteliu nepriklausomoje Lietuvoje bronziniu medaliu Rio de Žaneiro 2016 m. Olimpinėse žaidynėse. Už keturių dienų sueis lygiai 8 metai, kai jį laimėjome.

Išskirtinį ačiū noriu tarti tėčiui Antanui Lankui - už tai, kad parodė kryptį kuria sukti ir išmokė pirmuosius irklavimo judesius,
Mamai Audronei Lankienei už nuolatinį palaikymą ir pergyvenimus prieš kiekvieną startą,
žmonai Eglei už nuolatinį palaikymą ir toleravimą nebuvimo namuose,
treneriui Romui Petrukanecui už profesionalumo ugdymą,
Jurijui Vaščenkovui už priežiūrą svarbiausių startų metu,
Raimondui Korsakui – už paskatinimą grįžti į profesionalų sportą bei visokeriopą pagalbą,
Egidijui Balciunui – už pagalbą sprendžiant sudėtingiausias situacijas “už kadro”,
Sporto Kodui - už patarimus ir motyvaciją,
ir žinoma Edvinui su kuriuo ir įkopėme į tą išsvajotą olimpinį kalną.

Ir visiems kitiems, kurie palaikė, skatino bei motyvavo siekti aukščiausių rezultatų.

Nesakau viso gero, sakau SUDIE, pasistengsiu likti baidarių kanojų irklavimo sporte ir galbūt savo patirtimi galėsiu padėti kitiems siekti savo svajonės galbūt ir LA 2028“, – rašė Aurimas Lankas.

Etaplius.lt primena, kad 2016-ųjų Rio de Žaneiro olimpinėse žaidynėse Aurimui Lankui ir Edvinui Ramanauskui pavyko Lietuvai iškovoti bronzos medalį.

Dviviečių baidarių 200 m distancijos pagrindiniame finale startavę sportininkai čia pateko tiesiai iš atrankos varžybų, kuriose laimėjo savo plaukimą. Tuomet finale A. Lankas ir E. Ramanauskas finišavo treti, per 32,382 sekundės, ir pasidabino olimpine bronza.

Pastaruoju metu A. Lankas aktyviai dalyvavo Šiaulių miesto politiniame gyvenime, buvo praėjusios kadencijos savivaldybės tarybos narys, 2023-iasiais kandidatavo į Šiaulių miesto mero postą savivaldos rinkimuose.