REDAKCIJA REKOMENDUOJA
SUSIJĘ STRAIPSNIAI
Šiaulių televizija2024 m. Birželio 4 d. 08:52

Olimpinė diena Šiauliuose – jau šį šeštadienį!

Šiauliai

V. Lebedžio nuotr.

Vitalis LebedisŠaltinis: Etaplius.LT


303416

Įspūdingas vasaros aktyvaus laisvalaikio ir pramogų renginys „Olimpinė diena” keliasi į Šiaulius, kur bus galima išmėginti ne tik 100 įvairių aktyvių bei pramoginių veiklų, mesti sau iššūkį bėgimo varžybose ar pėsčiųjų žygyje, bet ir dalyvauti nemokamame dviračių žygyje. Pastarojo prizai – šiaulietiški dviračiai. Olimpinės dienos svečiai turės unikalią galimybę pamatyti ir stipriausiųjų Baltijos šalių ugniagesių varžybas.

Šiaulių miesto spaudos konferencijoje Sporto skyriaus atstovai Gintaras Jasiūnas ir Indrė Bubelytė priminė šiauliečiams, kad jau šį šeštadienį, birželio 8 dieną, Šiauliuose prie Geležinės lapės skulptūros Talkšos ežero pakrantėje vyks masinis visos dienos renginys „Olimpinė diena 2024“. Toks renginys Saulės mieste taip pat vyko 2016 metais, tuomet sutraukęs tūkstančius miesto gyventojų ir svečių iš visos Lietuvos.

Olimpinės dienos dviračių žygyje prizininkų nebus, tačiau visi iš anksto užsiregistravusieji ir įveikę 10 km maršrutą bus apdovanoti medaliais, taip pat dalyvaus loterijoje, kurioje bus galima laimėti du „Baltik vairas” įsteigtus dviračius – vieną skirtą suaugusiajam, o kitą – vaikišką.

G. Jasiūnas priminė, kad šiemet Lietuva mini ypatingą sukaktį – Lietuvos olimpinį šimtmetį. Atkurtos Lietuvos sportininkai 1924 metais debiutavo Paryžiaus olimpinėse žaidynėse, o vieni iš jų buvo šiauliečiai dviratininkai Isakas Anolikas bei Juozas Vilpišauskas. Tad šiemet Olimpinėje dienoje vyksiantis dviračių žygis skiriamas būtent šiai progai paminėti.

„Malonu prisidėti prie visuomenės fizinio aktyvumo ne tik gaminant dviračius, bet ir padovanoti juos mūsų mieste vėl vyksiančios Olimpinės dienos dalyviams, – sakė Šiauliuose veiklą vykdančios „Baltik vairas” generalinis direktorius Nerijus Gužauskas. – Nepabosta akcentuoti, kad judėjimas turi įvairiapusės naudos, o dviratis – dar ir patikima bei ekologiška transporto priemonė.”

Dviračių žygio startas – 14.30 val. Ežero gatvėje, prie starto arkos, netoliGeležinės lapės skulptūros. Norint dalyvauti žygyje, būtina registracija, tad kviečiame iš anksto užsiimti savo vietą prie starto linijos!

Nemokamą registraciją rasite čia: https://www.lteam.registracijos.lt/

Birželio 8 dieną (šeštadienį) sporto ir pramogų šventė „Olimpinė diena 2024” Šiauliuose bus pilna išskirtinumų, o vienas iš jų – pirmą kartą šiame renginyje vyksiantis Baltijos šalių, o tuo pat metu ir Lietuvos, stipriausio ugniagesio gelbėtojo čempionatai. Pernai Lietuvos ugniagesiai gelbėtojai triumfavo pasaulio čempionate, o visai netrukus jų pasirodymus savo akimis bus galima pamatyti Saulės mieste.

Pasak spaudos konferencijoje dalyvavusio Baltijos šalių Stipriausių ugniagesių čempionato organizatoriaus Andriaus Ašmonto, čempionatas prasidės jau penktadienį nuo 10 val. Pirmąją dieną ugniagesiai rungsis individualiai, o šeštadienį vyks dvejetų ir komandinės varžybos (3–5 dalyviai).

Iš viso užsiregistravo apie 80 dalyvių, tarp jų – 10 moterų. Varžybos vyks Frenkelių g. esančioje automobilių stovėjimo aikštelėje, kuri bus uždaryta nuo trečiadienio vakaro, kai ugniagesiai pradės montuoti varžyboms reikalingą įrangą.

Pasak Indrės Bubelytės, Olimpinės dienos metu bus galima netgi išbandyti 100 sporto šakų ir aktyvių fizinių veiklų. Organizatoriai kvies išbandyti, pavyzdžiui, mazgų rišimą, smiginį, šaudymą iš lanko, bočią, vežimėlių krepšinį, išsitestuoti fizines galimybes bei daugelį kitų. Atlikus veiklas bus renkami į Dalyvio pasą fiksuojami taškai, kuriuos vėliau bus galima išsikeisti į prizus.

Olimpinės dienos metu vyks 600 m vaikų bėgimas, 1988 m lietuviškos mylios bėgimas, taip pat 5 ir 10 km bėgimo varžybos, bus galima įveikti 10 km dviračių važiavimą, 6 arba 12 km pėsčiųjų trasą. Rungčių dalyviai gaus specialius medalius, o varžybų nugalėtojų laukia rėmėjų prizai. Šventėje laukiami visi – nepaisant nei amžiaus, nei fizinio pasirengimo. Renginį vakare vainikuos dainininko Donato Montvydo koncertas.

Šiauliuose Olimpinės dienos renginys vyks simboliniais metais, kai Lietuvoje bus minimas olimpinio judėjimo šimtmetis, o Paryžiuje vyks 33-osios olimpinės žaidynės, tad renginio organizatoriai kviečia kartu aktyviai atšvęsti šias progas.

Šventę organizuoja Lietuvos tautinis olimpinis komitetas, Lietuvos olimpinis fondas ir Šiaulių miesto savivaldybė.

Daugiau informacijos apie šventę: www.olimpinediena.lt.



REDAKCIJA REKOMENDUOJA