PRAMOGOS
SUSIJĘ STRAIPSNIAI
Pasaulis2024 m. Spalio 22 d. 20:18

Oficialūs šaltiniai: kariniame komisariate nusižudė ukrainietis

Pasaulis

Ukrainos kariai. / Scanpix

ELTA.LTŠaltinis: ELTA.LT


325317

Oficialūs Ukrainos asmenys antradienį pranešė, kad vyriškis, kuris buvo ieškomas, nes mėgino išvengti šaukimo į kariuomenę, nusižudė, kai policija jį sulaikė ir pristatė į karinį komisariatą.

Rusų invazijos akivaizdoje patirdamas gyvosios jėgos trūkumą, Kyjivas pradeda intensyvią šaukimo į ginkluotąsias pajėgas kampaniją.

Šalies centrinėje dalyje esančio Poltavos miesto valdžios atstovai nurodė, kad pirmadienį vyriškį į karinį komisariatą pristatė policija, mat jis buvo įtrauktas į ieškomų asmenų sąrašą.

„Jis atsisakė pereiti medicininę komisiją“, – feisbuke pranešė Poltavos regiono teritorinis naujokų ėmimo centras.

Jo teigimu, vyriškio kūnas buvo rastas vienoje iš centro „techninių patalpų“, ant jo buvo matyti „akivaizdžių ženklų“, kad jis pats padarė sau galą.

Pradėtas visapusiškas jo mirties aplinkybių tyrimas, pridūrė jis.

Centras taip pat nurodė, kad joks „fizinis ar psichologinis spaudimas“ vyriškiui nebuvo daromas.

Mobilizacija – jautri tema Ukrainoje, kuriai sunkiai sekasi atsilaikyti prieš rusų pajėgas šalies rytuose.

Daugeliui darbingo amžiaus vyrų dėl karo padėties uždrausta išvykti iš šalies, o vyresni nei 25 m. vyrai gali būti pašaukti kariauti.

Nuo to laiko, kai Rusija 2022 m. užpuolė Ukrainą, keli ukrainiečiai žuvo, mėgindami perplaukti šalies vakarinę sieną žyminčias upes, kad išvengtų mobilizacijos.

Be to, pasigirsta ir kaltinimų dėl korupcijos, o keli valdžios atstovai įsivėlė į skandalus, mat ėmė kyšius, manais išduodami medicininius dokumentus, pagal kuriuos vyrai būdavo atleidžiami nuo karo tarnybos.

Antradienį, saugumo tarnyboms pranešus apie atskleistą didelio masto korupcijos planą, pagal kurį vyriausybės atstovams būdavo išduodami juos nuo tarnybos atleidžiantys medicininiai dokumentai, atsistatydino šalies generalinis prokuroras.