PRAMOGOS
SUSIJĘ STRAIPSNIAI
Veidai2024 m. Spalio 1 d. 14:13

Oficialu: A. Užkalniui iškelta byla

Lietuva

Andrius Užkalnis / Lietuvos ryto TV

Dominykas GriežėŠaltinis: ALFA.LT


321444

„Laisvės TV“ veidas Andrius Tapinas ištesėjo savo pažadą ir padavė į teismą rašytoją ir apžvalgininką Andrių Užkalnį. Ieškinys jau pasiekė Vilniaus miesto apylinkės teismą, iškelta byla, o antradienį turėjo įvykti pirmasis posėdis, tačiau dviejų grandų akistatos teks palaukti iki spalio vidurio.

Kad A. Užkalnį paduos į teismą, A. Tapinas viešai atskleidė dar praėjusį birželį. TV laidų vedėjui užkliuvo A. Užkalnio žodžiai, esą A. Tapinas ir Olegas Šurajevas yra „aferistai“ ir „ligoniukai“.

„Nepamirškite, kad kirmėlės patys užsikas savam mėšle. Pažiūrėkite į Tapiną ir Šurajevą – burbuliuoja tie aferistai ir ligoniukai savo durnume ir savo isterijoje“, – tokiu tekstu A. Užkalnis buvo pasidalinęs feisbuke su tūkstantine auditorija.

Neoficialiomis Alfa.lt žiniomis, už tokį pareiškimą iš restoranų apžvalgininko prašoma priteisti 20 tūkst. eurų neturtinei žalai atlyginti.

Portalo duomenimis, A. Užkalnis šioje byloje pasisamdė advokatą Dominyką Vanharą, kuris kitoje byloje, iškeltoje pagal A. Tapino ir „Laisvės TV“ ieškinį, atstovauja politiką ir humoristą Artūrą Orlauską. Įdomi detalė – atsakovu patrauktas A. Užkalnis kartu su advokatu atsiliepimo į pateiktą ieškinį per nustatytą terminą nepateikė.

Bylą Vilniaus miesto apylinkės teismas mėgino pradėti nagrinėti antradienį, tačiau A. Tapino atstovas prašė ją nagrinėti žodžiu, teismo salėje. Dėl pastarosios priežasties nutarta bylą pradėti nagrinėti spalio viduryje.

Ilga nesantaika

Vieši nesutarimai tarp A. Užkalnio ir A. Tapino išryškėjo daugiau nei prieš metus, kai 2023 m. rugpjūtį restoranų kritikas užsipuolė žurnalistą, laidos „Krepšinio pasaulyje“ vedėją Vidą Mačiulį, kurį pavadino „sovietine daržove, geriatrine daržove ir apgailėtinu debilu“, bei pabrėžė, kad blogiau už pastarąjį yra tik tas pats A. Tapinas ir O. Šurajevas.

Tąkart A. Užkalnis sulaukė itin aštraus atsako iš A. Tapino, pabrėžusio, kad apžvalgininko populiarumo laikai – jau praeityje.

„Senatvė yra nelengvas dalykas. Vieniems pavyksta senti oriai, kitiems nelabai.

Aišku, sunku susitaikyti, kai kažkada buvai populiarus ir madingas, turėjai autorines laidas ir žurnalus, o fanai vis dar laukė Grand šou arenose, o dabar neliko nei žurnalo, nei redaktorės, į televiziją gali grįžti tik į projektą „numesiu svorį per kelis mėnesius“ – kaip ta barzdota moteris, kurią rodydavo viduramžių turguose, bet ko nepadarysi dėl lašo eterio šeštadienio ryte per TV3, o nusimušęs moralinis kompasas, matyt, taip ir negrįžo į savo vietą.

Gyvybės šaltinis – Facebooko laikai išseko, net nuolat kartojami 2019 metais rašyti tekstai nebeatmuša to naftalino kvapo ir artėja tas neišvengiamas laikas, kai dėl 100 laikų teks nusimauti triusikus. Dar lieka laikytis Delfi portale, kur apie save rašai trečiuoju asmeniu ir save patį įtikini, kad dar esi svarbus. Nes spirgai ant cepelinų patys neužsipils, o paskutinio šanso barterinės reklamos tuoj išseks“, – tuomet rašė A. Tapinas.

Dėl pareiškimų V. Mačiulio atžvilgiu A. Užkalniui jau teko gailėtis – kai sporto žurnalistas kreipėsi į teisininkus, influenceris atsiprašė ir, kaip vėliau Alfa.lt teigė V. Mačiulis, sumokėjo „labai nemažą“ kompensaciją.