PRAMOGOS
SUSIJĘ STRAIPSNIAI
Karas Ukrainoje2024 m. Rugsėjo 24 d. 12:38

Nyderlandai skiria Ukrainai per 200 mln. eurų kritinei infrastruktūrai atkurti

Pasaulis

Stasys GimbutisŠaltinis: ELTA


320232

Nyderlandų užsienio reikalų ministras Casparas Veldkampas pareiškė, kad jo šalis skiria Ukrainai 209,5 mln. eurų kritinei infrastruktūrai atkurti.

Kaip rašo „Ukrinform“, jis tai pranešė socialiniame tinkle X.

„Nyderlandai skiria Ukrainai naują 209,5 mln. eurų vertės paramos paketą, kuriuo siekiama atkurti kritinę infrastruktūrą, taip pat ir per Europos rekonstrukcijos ir plėtros banką, ir teikti humanitarinę pagalbą. Mes pervedame į Ukrainos energetikos rėmimo fondą 45 mln. eurų ir finansuosime reikiamos įrangos tiekimą“, – rašoma pranešime.

Pasak C. Veldkampo, ukrainiečiai ruošiasi vienai atšiauriausių žiemų, ir tam, kad „Ukraina ištvertų, jai reikia energijos“.

„Kad Ukraina atsilaikytų, jai reikia energijos. Šiandieniniame susitikime su G7 šalių užsienio reikalų ministrais ir partneriais, įskaitant Ukrainos užsienio reikalų ministrą Andrijų Sybiha, pabrėžiau, jog turime suvienyti pastangas, kad tai užtikrintume“, – sakė jis.

Kaip anksčiau pranešė „Ukrinform“, Nyderlandų gynybos ministras Rubenas Brekelmansas pareiškė, kad Ukraina netrukus gali gauti tris oro gynybos sistemos „Patriot“ paleidimo įrenginius.