PRAMOGOS
SUSIJĘ STRAIPSNIAI
Kriminalai2024 m. Rugsėjo 9 d. 11:10

Nuteistas neteisėtai metalo laužą pardavinėjęs Telšių rajono gyventojas

Telšiai

Pixabay.com nuotr.

Gytis PankūnasŠaltinis: ELTA


317525

Nuteistas 59 metų Telšių gyventojas, neteisėtai pardavinėjęs metalo laužą, jam skirta piniginė bauda, pranešė prokuratūra.

Kaip nurodyta prokuratūros pranešime, baudžiamosios bylos duomenimis, nuo 2017 iki 2022 m. vasario Telšių rajono gyventojas savo namuose ardydavo įsigytas transporto priemones ir jų išardytas dalis bei kitą netaurųjį metalo laužą parduodavo tam skirtose surinkimo aikštelėse.

Nustatyta, kad vyras nebuvo įregistravęs individualios veiklos, neturėjo leidimo surinkti ir apdoroti eksploatuoti netinkamas transporto priemones, jų dalis ar medžiagas. Anot prokuratūros, taip vyras, siekdamas gauti pajamų, stambiu mastu neteisėtai vykdė ūkinę, komercinę neeksploatuojamų transporto priemonių tvarkymo, apdorojimo, jų dalių ir kitų netauriųjų metalų laužo pardavimo veiklą.

Teisėsaugos duomenimis, per šešerius metus Telšių rajono gyventojas pardavė automobilių dalis penkioms uždarosioms akcinėms bendrovėms net 394 kartus. Už tai kaltinamasis gavo daugiau nei 300 tūkst. eurų pajamų.

Telšių apylinkės teismo Telšių rūmai vyrą pripažino kaltu dėl neteisėtos komercinės veiklos ir skyrė jam 10 tūkst. eurų baudą.

Teismas taip pat įpareigojo nuteistąjį sumokėti į valstybės biudžetą kiek daugiau nei 33 tūkst. eurų turtinei žalai atlyginti ir penkių procento dydžio metines palūkanas nuo priteistos sumos nuo nuosprendžio įsiteisėjimo dienos iki visiško žalos atlyginimo.